AK Parti’de seçim stratejisi masaya yatırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Seçim Strateji Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıda seçim tarihleri de masaya yatırılırken, seçim stratejisi toplantılarının salı günleri yapılması kararlaştırıldı.

Seçim tarihinin erkene alınacağının açıklanmasının ardından AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazandı. Genel merkezde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Seçim Strateji Toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Genel Sekreter Fatih Şahin, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan yavuz, AK Parti Seçim Kampanyası Sorumlusu Ertan Aydın, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Araştırma Geliştirme ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Meclis Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Meclis Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran katıldı.


BEYANNAMEDE 28 BAŞLIK

Toplantıda 2023 Seçim Beyannamesi görüşülürken, “Türkiye Yüzyılı” vurgusunun olduğu metinde hangi alt başlıkların, hedef ve projelerin yer alacağı, beyannamenin hangi tarihte açıklanacağı tartışıldı. 23 başlığın olması beklenen metinde, yeni anayasa, ekonomi, aile ve kadın, gençlik, savunma ve terörle mücadele gibi başlıkların yer alacağı ifade edildi. Seçim stratejisi toplantılarının bundan sonra her salı günü yapılması kararlaştırıldı.

EN GÜÇLÜ TARİH 14 MAYIS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’daki konuşmasında, “2023 seçimlerinde iradenize, oyunuza, sandığınıza sıkı sahip çıkmanızı istiyorum. Rahmetli Menderes’in 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek açtığı yolu 2023’te, ‘Yeter, Söz de Karar da Milletindir!’ diyerek menziline beraber ulaştıracağız” ifadelerini kullanmıştı. Siyasi kulislerde Erdoğan’ın bu sözlerle seçim tarihini 14 Mayıs olarak işaret ettiği şeklinde yorumlanmıştı.


MHP lideri Bahçeli’nin “Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim” çıkışı ve bu kararın Meclis tarafından alınması için muhalefete yaptığı çağrı kulisleri yeniden hareketlendirdi. AK Parti kanadında da 7-14 ve 21 Mayıs tarihleri dillendirilirken, en güçlü tarih olarak 14 Mayıs öne çıkıyor. Bu durumda 18 Haziran’da yapılacak seçimler 36 gün öne çekilmiş oluyor. Seçim kararının Meclis tarafından alınması için 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. Ancak gözlerin çevrildiği muhalefet, seçim kanunlarında değişiklik yapan yasanın yürürlüğe gireceği 9 Nisan tarihinden sonra yapılacak bir seçime “evet” demeye sıcak bakmıyor.


CHP: PARÇASI OLMAYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bahçeli’nin, çağrısına ilişkin Milliyet’e şunları söyledi:

“Bizim bu konuda görüşümüz net. Nisan başına kalmadan yapılacak bir seçimi, erken seçim kabul eder ve destekleriz. Nisan başın-dan sonra yapılacak seçimi bir siyaset mühendisliği olarak kabul eder ve bir parçası olmayız. Cumhurbaşkanının ülkeyi seçime götür-me yetkisi var. Nisandan sonra yapılacak bir seçim için kendi göbeklerini kendileri kesebilirler. Buna karşın, son günlerde yaptıkları çağrılar artık bir tükenmişliği gösteriyor. Milletimiz bu tükenmişlik sendromuyla malul kadrolara, artık sayılı gün kalan sandıkta tasdik-namelerini verecek, evlerine gönderecek. Bundan sonra seçimi hangi tarihte yaparlarsa yapsınlar, onlara kış, milletimize bahar olacak.”

BAHÇELİ'DEN SEÇİM ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefete Meclis’in seçim kararı alması yönünde çağrıda bulunarak “Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak Türkiye’mizi hep birlikte seçime taşıyalım, Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim” dedi.

Bahçeli grup toplantısında özetle şunları söyledi:

60 GÜNLÜK SÜRE: TBMM’de ortak akılla mevsim şartlarıyla birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir. Kriz çıkarmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını görmek lazımdır. TBMM’de seçim kararının alınabilmesi için ihtiyaç duyulan beşte üç (360) çoğunluk bulunamazsa, muhalefet bu yönde bir adım atmaktan imtina ederse, Cumhurbaşkanımız Anayasa’nın 116’ıncı Maddesi’nin 2’inci fıkrası uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. MHP iki alternatife de hazırdır.


HEP BİRLİKTE: Sandık er meydanıdır. Muhalefet partilerinin çekinecek ve ürkecek bir durumları yoksa gerçekten de demokrasinin vazgeçilmez ilkelerine bağlı olduklarını iddia ediyorlarsa, buyursunlar Halep oradaysa arşın Meclis’tedir. Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak Türkiye’mizi hep birlikte seçime taşıyalım, kaldı ki Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim.

Kaynak: Milliyet

SİYASET Haberleri

İzmir'deki depremde herkes kaçıştı, o yerinden kıpırdamadı
Yurtta hava durumu
MHP Salıpazarı İlçe Başkanı İsa Bircan oldu - samsun haber
Hamile kadından 129 saat sonra güzel haber
Adana'da korkunç anlar!  8 katlı binanın yıkılma anı araç kamerasında