Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Veteriner Hekimler Merkez Konseyi ve Veteriner Hekim Oda Başkanları ile bir araya gelerek, veteriner hekimlik mesleği ile ilgi sorun ve talepleri değerlendirdi. Toplantıda yaptığı konuşmada veteriner hekimlerin pandemi sürecinde her türlü zorluğa karşı Türkiye’nin hayvansal üretiminden hayvansal ürün ihracatına, aşılama çalışmalarından gıda denetimlerine kadar birçok disiplinde görevlerini eksiksiz yaptığını vurgulayan Bakan Pakdemirli, “Bu yüzyılın dünyadaki ortak gündemi iklim değişikliğinin etkileri, kuraklık, doğal afetler, göç ve bunlara ek olarak pandemi ile bunun kısa ve uzun vadeli etkileridir” diye konuştu.
Tarımın siyaset üstü ve milli güvenlikle özdeş bir hale geldiğinin altını çizen Pakdemirli “20. yüzyılda yeraltı kaynakları alanında mücadele verilirken, 21. yüzyılda tarım alanları, su, gıda da mücadele veriliyor. Hayvansal üretim ile hayvan ve hayvansal ürün ticareti her geçen gün büyük önem kazanıyor. Bu kapsamda stratejik bir planlama ile verimli ve sürdürülebilir kaynak kullanımı ile tarım ve ormanda güçlü bir tarımsal üretim altyapısı sağlayarak tarladan sofraya gıdamızın güvenilirliğini sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Hayvancılık alanında yapılan çalışmalarda veteriner hekimlerin katkısının ve rolünün büyük olduğunu belirten Bakan Pakdemirli “Verim ve hayvan kaybının Türkiye ekonomisine olumsuz etkileri var. Bu bağlamda üretici bilincinin artırılması, eğitim ve yayım faaliyetleri, ev hayvanlarının sağlığı dolayısıyla insan sağlığı, işletmelerde bütünsel analiz ve verim odaklı çalışma, hayvan ıslah çalışmaları, bütünsel koruyucu hekimlik, gıda denetimleri, aşılama çalışmaları, yaban hayatı dolayısıyla zoonoz hastalıklar hep veterinerlerimizin sorumluluğunda bulunuyor. Veteriner hekimlerimiz ahırdan ve çiftlikten, sofraya gıda güvenliği hususunda hep sürecin içindeler” değerlendirmesinde bulundu.