Başkan Akgül: “Aşure günleri, dayanışma ve paylaşma günleridir”

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül: “Aşure günleri, aynı zamanda dayanışma ve paylaşma günleridir. Bu topraklar ve bu topraklarda yaşayan her bir insan için en önemli günlerdendir” dedi. 

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet ve 15 Temmuz Şehitler Meydanında vatandaşlara aşure ikram etti.

Muharrem ayının büyük sevinçleri ve büyük hüzünleri bir arada bulundurduğuna işaret eden Başkan Akgül:  “ Efendimiz (S.A.V)’in gözbebeği Hazret-i Hüseyin ve arkadaşlarını anmak,  çektikleri acıların hatırlanması ve şahadetlerinin asla unutulmaması anlamı taşıyan aşure, aynı zamanda dayanışma ve paylaşma günleridir. Bu topraklar ve bu topraklarda yaşayan her bir insan için en önemli günlerdendir. Dini, kültürel hem de sosyal boyutu vardır. Bu mübarek günlerde, bizler, dinimiz açısından aşure gününde meydana gelen olayları tekrar tekrar hatırlar,  oruç tutar, 40 farklı ürünü bir araya getirerek aşure yapıp akraba ve komşularımıza dağıtır, tüm toplum olarak bir manevi hava yaşarız. İşte burada bu aşureleri dağıtarak, hem tarihte yaşanan hadiseleri unutturmamış, bir Anadolu geleneğini yaşatmış aynı zamanda halkımızla kucaklaşmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.
 

GÜNCEL Haberleri

BÜYÜKŞEHİR’İN AÇIK HAVA SİNEMA GECELERİ YOĞUN İLGİYLE DEVAM EDİYOR
-Canikte Hedef Depreme Dayanıklı Yaşam Alanları
BÜYÜKŞEHİR’DEN 17 İLÇEDE DEV YOL HAMLESİ
Başkan İbrahim Sandıkçı'dan Peş Peşe Doğal Gaz Müjdeleri
Başkan İhsan Kurnaz mahalle kadın kolları başkanlarıyla buluştu