Bel ve boyun ağrılarında güncel tedavi yöntemleri

Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç, bel ve boyun ağrılarından güncel tedavi yöntemleri ile başarılı bir şekilde kurtulmak mümkün olduğunu söyledi

Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç, "Bel ve boyun ağrıları günlük hayatı en çok kısıtlayan, iş kaybına neden olan hastalıklardandır. Güncel tedavi yöntemleri ile bu sağlık sorunlarından başarılı bir şekilde kurtulmak mümkün" dedi.

Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş moderatörlüğünde Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarının katılımıyla İnstagram'dan gerçekleştirilen canlı yayının yeni konuğu Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç oldu. Op. Dr. Eyüp Genç, bel ve boyun ağrılarında güncel tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler vererek katılımcılarından gelen farklı sorulara da cevap verdi.

GÜNLÜK HAYATI KISITLIYOR

Bel ve boyun ağrıları günlük hayatı en çok kısıtlayan, iş kaybına neden olan hastalıklardandır diyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç, "Bel ve boyun ağrısı olan ve kuvvet kaybı olmayan hastaların ameliyatsız tedavi yöntemleri ile başarı ile tedavisi yapılabilmektedir.  Bel ve boyun fıtıklarında zamanında ve doğru tedavisi yapılmadığı takdirde omurgada bozulmalara, omurga kanal darlığına bağlı yürüme mesafesinde kısalma, bacaklarda uyuşma, omurgada eğrilik, bel kayması gibi hastalıklara da neden olmaktadır.  

FARKLI SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇIYOR

Bel fıtığı nedeniyle ilerleyen kuvvet kaybı ve geçmeyen ağrı varlığında, bel fıtığı ameliyat edilmelidir. İdrar yapamama, idrar kaçırma, gaita kaçırma, genital bölgede eğer tarzında his kaybı ve kuvvet kaybının eşlik ettiği durumlarda acil tedavi gereklidir.
Kuvvet kaybının eşlik etmediği hastalarda istirahat, ilaç ve fizik tedavi gibi yöntemlerin uygulanmasına rağmen bel ve bacak ağrısı şikayeti geçmeyen hastalarda da cerrahi tedavi önerilebilir.  

BAŞARI ORANI YÜKSEK

Son zamanlarda Bel ve boyun fıtığı nedeniyle ameliyat olan hasta sayısı giderek artmaktadır. Bunun nedeni incelendiğinde; Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanına kolay ulaşabilme, MR ve BT gibi görüntüleme yöntemlerin ile tanının erken konulması, Mikrocerrahi yöntemlerin gelişmesi sonucu ameliyata bağlı komplikasyonlarda azalma ve ameliyatın başarı oranında artma olduğu görülmektedir. Erken dönemde ameliyat olan hastalar cerrahi tedaviden daha çok fayda görmektedir." diyerek sözlerine son verdi.

GÜNCEL Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan STK Fuarı’nda vicdan ve birlik mesajı
Bakan Uraloğlu’ndan Google ve Discord’a yaptırım mesajı
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: KGM kış hazırlıklarını tamamladı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 7 ilde 81 şüpheli yakalandı
Beylikdüzü’nde plastik fabrikasında yangın: 5 saattir sürüyor