Büyükşehir'den kadınlara destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde girişimci kadınlara yönelik 'Kooperatifçilik Eğitimi' verildi. Büyük ilgi gören eğitimde Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, "Sizleri görünce heyecanlandım. Demek ki doğru yoldayız" dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Ticaret Müdürlüğü işbirliğiyle girişimci kadınlara yönelik, kadınların iş gücüne daha fazla katılması, ürünlerini pazarlamada kolaylık sağlanması, üretimleriyle aile ve kent ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla 'Kooperatifçilik Eğitimi' düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Binası Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitime Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, İl Ticaret Müdürü Cemil Kocaoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü uzmanları ile girişimci kadınlar katıldı.

SEFER ARLI: DOĞRU YOLDAYIZ

Meclis salonunu tamamen dolduran girişimci kadınlara hitap eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, kırsalda yaşayan kadınlara üretim noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Arlı, “Sizleri görünce heyecanlandım. Demek ki doğru yoldayız, doğru hizmetler yapıyoruz. Geçmiş yıllarda Yeşilırmak Havzası Kalkınma Planı hazırlandı. 4 ilde köy köy gezerek detaylı araştırmalar ve tespitler yapmıştı. Bu planda kadınlara istihdamda mutlaka yer verilmesini, kadınların girişimcilik noktasında desteklenmesinin ülkenin gelişmesinde etkin rol oynayacakları vurgulanmıştı. O nedenle biz kadınlarla harekete geçmeliyiz. Bu sebeple eğitim toplantısını gerçekleştiriyoruz” dedi.

KADINLARA 'KOOPERATİF' ÖNERİSİ

İlgili meslek odaları ve STK’larla birlikte kırsalda yaşayan girişimci ruha sahip kadınların eksiklikleri belirlemeye çalıştıklarını anlatan Sefer Arlı, “Şehir merkezlerine olan göçü azaltmak için kırsaldaki kadınların sosyal imkanlarını karşılamalı, üretim ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak köylerde üretim yapmalarını teşvik etmeliyiz. Böylece hem üretime katılmalarını hem de büyümelerini sağlayabiliriz. Kadınlarımızın eğitimlerini ve üretimlerini artırmalıyız. Eğitim noktasında günümüzde kooperatifçilik şarttır. Bu yüzden kadın girişimcilerimiz, daha kolay pazar bulmaları için kooperatif çatısı altında hareket etmelidir. Bu yüzden sizlere destek olmak, üretim ve ticari noktada yardımcı olmak için bu eğitimin faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

'BU İMKANDAN FAYDALANIN...'

İl Ticaret Müdürü Cemil Kocaoğlu ise, Samsun’da kadın kooperatifçilik eksiğini gidermek istediklerini belirterek, bakanlık ile kadınlar arasında köprü vazifesi göreceklerini kaydetti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan da kurum kaynaklarının ve imkanlarının çok fazla olduğuna dikkat çekerek, girişimçi kadınların faydalanmasını istedi.

Toplantıda girişimci kadınlara 'KOSGEB TKDK ve mikro kredi destekleri, kadın kooperatifçiliği, girişimcilik ve iş geliştirme, pazarlama ve markalaşma' konularında bilgiler verildi.


Canik'teki dönüşüme eğitimden başladıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Geleceğimiz adına biz önceliği eğitime verdik. Eğitime 200 milyon liralık katkı sağladık. Gençlerimiz eğitim, kültür spor tesisleri ürettik" dedi.

Başkan Osman Genç, Canik’te 15 yılda en büyük yatırımı eğitime, yani gençliğe yaptıklarını söyledi. Eğitimi olmazsa olmazları olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, eğitime bugüne kadar arsa üretme, fiziki ve teknolojik yatırımlarla birlikte 200 milyon liralık yatırım yaptıklarına işaret etti. Başkan Genç, yerli ve milli hafızaya sahip bir gençlik hedefiyle gençleri geleceğe hazırlama noktasında önemli projeler ürettiklerini söyledi.

DÖNÜŞÜM EĞİTİMLE BAŞLAR

Dönüşümün eğitimle başlayacağına inandıklarını dile getiren Başkan Genç, "Eğitim yatırımı bir yol gibi hatırlanmaz. Vatandaş hiç bir zaman 'niye okulun bahçesi bozuk', 'niye kütüphanesi yok', 'niye konferans salonu yok' dememiştir. Ama biz ilk önce eğitimden başladık. Çünkü dönüşüm eğitimle başlar. 2004 yılında Canik'te 7 okul vardı, ancak belediye olarak yaptığımız çalışmalar ve öncü olmamız sonucunda şu anda 42 okul var. Bu okulların arsasını ürettik, kütüphanelerini, konferans salonlarını, bahçelerini yaptık” dedi.

GELECEĞİMİZ EĞİTİME BAĞLI

Eğitime katkı olarak bir çok okul alanı ürettiklerini dile getiren Başkan Genç, "Sadece ürettiğimiz arsaların değeri parayla ölçülmez. Biz bu ürettiğimiz arsaları başka yatırımlarda kullanabilirdik, ama tercimizi eğitimden yana kullandık. Okulların fiziki ve teknolojik eksikliklerini giderdik. Biz bu paralarla yollar yapabilirdik, ama biz tercihimizi geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminden yana kullandık. Çünkü geleceğimiz eğitime bağlı. Kültürde ve eğitimde önemli dönüşüm sağladık. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır" diye konuştu.

ÜRETEN BİR GENÇLİK İÇİN

Gençleri geleceğe hazırlama noktasında önemli projeleri ortaya koyan bir belediye olduklarına da vurgu yapan Başkan Genç, "Dünya ve Türkiye hızlı şekilde gelişip, dönüşüyor. Şehirlerin yarış içinde olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Kim gençliği doğru donatırsa gelecek ona aittir. Dolayısıyla milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik hedefiyle bu ülkenin geleceği olan yavrularımızı asla ihmal etmedik. Bilgi çağında üreten bir gençlik için eğitim merkezleri, Gençlik Merkezi, Proje Geliştirme Birimi, Akademik Belediyecilik Birimi kurduk. Son 15 yılda en çok onur duyduğumuz yatırımlar gençliğe yaptığımız yatırımlardır” şeklinde konuştu.
 

GÜNCEL Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan STK Fuarı’nda vicdan ve birlik mesajı
Bakan Uraloğlu’ndan Google ve Discord’a yaptırım mesajı
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: KGM kış hazırlıklarını tamamladı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 7 ilde 81 şüpheli yakalandı
Beylikdüzü’nde plastik fabrikasında yangın: 5 saattir sürüyor