Canik Belediyesi, 15 Temmuz'da Türk halkının darbe girişimine direnişini anlatmak için minyatür objelerle canlandırma yaptı. 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün hain kalkışmasını ilk başlattığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün bire bir maketi üzerinde, darbe girişimi esnasında halkın darbecilere karşı koyuşu anlatıldı. Darbe girişimi sırasında o zamanki adıyla Boğaziçi Köprüsü'nde çekilen fotoğraf ve görüntülerden oluşturulan müzeye öğrenciler ilgi gösteriyor.
ÖĞRENCİLER ŞEHİTLERİ YAD EDİYOR
1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'ni ziyaret eden öğrenciler, darbe girişimi esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 2'si polis 34 kişinin şehit edildiğini ve vatandaşların kahramanlığını öğreniyor. Öğrenciler, minyatür müzede yer alan şehit astsubay Ömer Halisdemir'in bal mumu heykeli önünde asker selamı vererek, şehidi yad ediyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kurumlara sızan FETÖ üyelerinin ülkenin istikbaline, bekasına ve demokrasisine darbe girişiminde bulunduğunu hatırlattı.
GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAYALIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile 15 Temmuz gecesi tüm vatandaşların sokağa döküldüğünü anlatan Sandıkçı, "15 Temmuz darbe girişimi, milletin demokrasiyi savunma direnci ile bertaraf edilmiştir. Bir daha bu millete darbe girişimi yapacak kişilere Allah fırsat verdirmesin. Biz de 15 Temmuz gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananları minyatür objelerle anlattık. Çünkü geçmişi unutursanız ve bundan ders almazsanız, bunun tekrarı mümkündür. Bu müzeyi oluşturma amacımız, 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak ve bunu gelecek nesillere aktarmak. 15 Temmuz'da yaşananları birebir animasyonlarla çocuklarımıza anlatmak için bu müzeyi oluşturduk" dedi.
DAHA ÇOK İNSANA ULAŞMAK İSTİYORUZ
Sandıkçı, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tescillendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Mekansal anlamda ulaşımı daha kolay bir yer arıyoruz. Müzemizi daha çok insanların ulaşabileceği bir alana taşımak istiyoruz. Bu müzede sadece 15 Temmuz değil, devlete karşı yapılmış hain tüm darbeler yer alıyor. Bu müze tüm darbe girişimlerinin unutturulmadığı ve gelecek nesillere taşındığı müzedir. 15 Temmuz gecesi ise yaşananlar birebir, televizyondaki yayınından havadaki ve yerdeki harekete kadar bulunmaktadır. Özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki vatandaşımızın direnişini birebir simgelemek ve ölümsüzleştirmek istedik. Vatandaşlar müzeye geldiğinde o günü birebir yaşıyor. Bizim amacımız da buydu. Tüm derdimiz 15 Temmuz'u unutturmamaktır."