İNTİHAR OLAYLARI İLÇE HALKINI ÜZÜYOR
4 Kasım 1937 yılında Bafra'da açılışı yapılan tarihi Çetinkaya Köprüsü'nün son dönemde intihar vakalarıyla gündeme gelmesi Bafralıların tepkisine neden oldu. İlçe halkı tarihi köprünün bu şekilde gündeme gelmesinin kentin imajı açısından çok üzücü olduğunu belirterek,'İsmi Baframız ile özdeşleşen, neredeyse tüm şehir anılarının paydaş, ilçemizin sembolü Çetinkaya Köprüsü'nün son zamanlarda adının intihar gibi soğuk bir ifade ile anılıyor olmasından son derece rahatsız olduğumuzu ifade etmeyi görev biliriz.' dediler.
YETKİLERDEN ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİLER
81 yıllık geçmişe sahip olan, Bafra'nın imajını simgeleyen tarihe köprüde neredeyse her akşam bir intihar vakasının yaşanmasından rahatsızlıklarını Bafra Unutmadı Grubu'nda dile getiren Birol Bircan; 'Bu köprü 80 yıl boyunca güzel ve anlamlı hikayelere konu oldu. Şimdi ise intihar olayları ile anılıyor. Bu konuda yetkililerden önlem alınmasını istiyoruz. Baframızın sembol köprüsünün bu şekilde hem Samsun hem de Türkiye gündemine gelmesi kabul edilemez. Çetinkaya Köprüsü'nün eski günlerine dönmesini bekliyoruz' diye konuştular.
ÇETİNKAYA KöPRÜSÜ'NÜN HEM HİKAYESİ HEM TÜRKÜSÜ:
Köprüden geçti gelin, başbağın düştü gelin .
Eskiden atlarla gelin almaya gidilirken eski ahşap köprünün üstünden geçilirmiş. Yine bir gelin alayı geçerken, bir atın uçan bir kartaldan ürkmesiyle diğer atlar da ürkerler ve köprü yıkılarak gelin ve gelin alayı olduğu gibi ırmakta boğularak can vermiştir. Bu gelinin anısına Bafra'da bir gelenek olmuştur her gelin mutlaka köprüden geçer köprüde arabalar durup inilir ve ırmağa taş atılır