Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de tehdit, baskı ve şantaj diline boyun eğmeyeceğiz. "Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi kimseye de hakkımızı yedirmeyiz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasının iki temel unsur üzerinde yükseldiğini kaydetti.


KİMSEYE HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikası şu iki temel üzerinde yükseliyor. 1) Deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun hakça ve adil biçimde sınırlandırılarak, kıta sahanlığımızdaki egemenlik haklarımızın korunması.
2) Kıbrıs Türklerinin adanın eşit ortağı olarak, hidrokarbon kaynakları üzerinde hak ve çıkarlarının garanti altına alınması.
Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi kimseyede hakkımızı yedirmeyiz. Doğu Akdeniz'de tehdit, baskı ve şantaj diline boyun eğmeyeceğiz."

GÜNCEL Haberleri

Filenin Sultanları Millet Ligi'nin son etabında sahaya çıkıyor: İlk rakip Hollanda!
Türkiye tarımsal hasılada dünya 7.'ncisi
Enerjide dar gelirlilere katkı payı artacak
30 ilde ortak televizyon kulesi yapılacak
BÜYÜKŞEHİR’İN IŞIĞI İLÇELERDE PARLADI