Harp ve vazife malulleri ek ödemeleri yarın yapılcak - samsun haber

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt  Bakan Selçuk, “Harp ve vazife malullerimizin ek ödemelerini yarın yapacağız” dedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, harp ve vazife malullerinin 2020 yılı ek ödemelerinin yarın hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bakan Selçuk, harp ve vazife malullerine ek ödeme kapsamında 59 bini aşkın kişiye toplam 214 milyon 652 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı. Harp ve vazife malullerine yapılacak ek ödeme tutarlarının 3 bin 647 lira ile 6 bin 631 lira arasında değiştiğinin altını çizen Bakan Selçuk, “2020 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka ve PTT şubelerine gönderilerek yarın ödenecek” diye konuştu.

GÖSTERGELERE GÖRE EK ÖDEME YAPILACAK

Emekli Sandığı Kanunu'nun ek 79’uncu maddesi kapsamında harp ve vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile hak sahiplerine, bu kapsamda olanlardan tekrar çalışmaya başlamaları sebebiyle aylıkları kesilenlere ve vazife malulü olup aylık bağlanmadan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenlere maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme yapılacak.

GÜNCEL Haberleri

Başkan İhsan Kurnaz’dan Kurban Bayramı Mesajı
Atakum Kurban Bayramı’na hazır
Atakum Belediyesi, Çobanlı Halkı İskelesi’nde  19 Mayıs coşkusunu yeniden yaşattı
BAŞKAN DOĞAN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Fethiye'de restoranda tavan çöktü: 1'i çocuk 5 turist yaralı