KESK Dönem Sözcüsü Tuluk, Valiliğe seslendi

KESK İl Pandemi İzleme Kurulu, Samsun Valiliği'nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın pandemi ile ilgili verdiği genel bilgilerden sonra yerel bilgileri halka paylaşması gerektiğini kaydetti

KESK Samsun Şubeler Platformu tarafından oluşturulan İl Pandemi İzleme Kurulu olağan toplantı gerçekleştirdi. KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Tuluk, KESK İl Pandemi İzleme Kurulu'nda çıkan görüşleri paylaştı. KESK İl Pandemi İzleme Kurulu,  Samsun Valiliği'ninyerel bilgileri halka paylaşması gerektiğini savundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞLERİNE RAHAT GİTMELİ 

KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Tuluk, toplantıda dikkat çeken hususları şöyle sıraladı: Hükümetin Sağlık Bakanlığı üzerinden her akşam saat 19.00-20.00 arası pandemi ile ilgili ülke genelinde vermiş olduğu bilgiler ilimizde de Valilik üzerinden yereldeki sonuçlar noktasında Samsun halkı ile paylaşılmalıdır. İlimizde ve ilçelerimizde kırsal dahil olmak üzere maske takmak zorunlu hale getirilmeli, eczanelere ek olarak bu maskeler belediyeler tarafından da halka ücretsiz dağıtılmalıdır. İl pandemi kurullarında sağlık örgütlerinden pandemi alanında uzman olan ve sendikaların önerdiği hekimler bulunmalıdır. Sağlık çalışanlarının hastanelere ulaşımında hala sıkıntılar yaşanmakta olup, toplu taşıma araçlarında sağlıkçıların ulaşımı için özel yerler oluşturulmalı, sağlıkçıların ulaşımına kamu araçlarından destek verilmelidir."


FATURLARDAN ÜCRET ALINMAMALI

 Faturlardan ücret alınmaması gerektiğini kaydeden Tuluk, "Belediyeler pandemi süresi boyunca tahakkuk edecek su faturalarından ücret almamalıdır. Salgın dönemince tahakkuk eden elektrik ve doğalgaz ücretleri alınmamalıdır.  Kamu kuruluşları planladıkları yatırımları ertelemeli, salgın bitene kadar temizlik hizmetlerine her zamankinden daha çok pay ayrılmalıdır. Bu temizlik hizmetleri il genelinde belediyeler tarafından yapılmalıdır. Salgın döneminde kapanan küçük işletmelere (çay ocağı, pastane, kuaför vb.gibi) pandemi bitimine kadar kira desteği verilmelidir. İlimizin Bafra, Çarşamba, Terme ilçelerinde mevsimlik tarım işçileri için elektrik ve suyunun önceden hazırlandığı konaklama yerleri belirlenmelidir. Mevsimlik işçilerin taşınmaları kontrollü şekilde yapılmalı, konaklama yerlerine geldiklerinde sağlık kontrolleri yapılmalıdır" diye konuştu.

14 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLMALI 

En az 14 gün sokağa çıkma yasağının olması gerektiğini ifade eden Tuluk, "En az 14 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli, ilan tarihinden en az 3 gün önce sokağa çıkma yasağı tarihi halkla paylaşılmalıdır. Zaruri ihtiyaçlar için belirlenen market ve fırınlar açık olmalı, bu süreçte nüfus idaresinden yararlanarak her haneden kısa süreli belirlenecek 1 ‘er kişiye gün içinde ihtiyaçları karşılama için sokağa çıkma izni verilmelidir. Çıkacak olan infaz yasası neticesinde adliyelerin iş yükü artacak, adliye personelinin çalışma şartları bulaşı önleyecek şekilde olmalıdır. Hükümet ve belediyeler salgının başladığı andan itibaren iş akitleri feshedilmiş yada ücretsiz izne ayrılanlara ayni ve nakdi yardım yapmalıdır."


SOKAK HAYVANLARI UNUTULMAMALI 

Sokak hayvanları için gerekli önemlerinin alınması gerektiğini kaydeden Tuluk, "Gıda üretimi ve gıda noktasında düzenlemeler yapılmalı, bu düzenlemeler yapılırken meslek örgütlerinin ve tarım il müdürlüğünün önerileri dikkate alınmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında işi olan yurttaşların kendi ve çalışanların sağlığı için gerekli sosyal mesafeyi koruyamadıkları görülmektedir. Bu bağlamda gerekli önlemler alınmalıdır. Sokak hayvanları ile ilgili gerekli önlemler alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

GÜNCEL Haberleri

Bağlan Vilayetinde Şii Hazaralara saldırı: 10 ölü
Kalecik Hanımeli Kadın Kooperatifi’nin yeni projesine destek
Ağır hasarlı araçlara ağır ceza!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye enerji krizlerini başarıyla aştı
AK Parti Ardahan Milletvekili Koç’dan TİMBİR’e ziyaret