Konutta en fazla Bafra değer kazandı 

Samsun'da son bir yıl içerisinde satılık konut fiyatları, yüzde 12.85 arttı. Ocak 2019'da konutta en fazla değer kazanan ilçeler, Bafra, Atakum, İlkadım, Canik ve Alaçam oldu

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com’un verilerine göre, Samsun'da son bir yıl içerisinde satılık konut fiyatları, yüzde 12.85 arttı. Ortalama satılık konut büyüklüğü 140 metrekare iken satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı ise 1.680TL. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş, yani amortisman süreleri 22 yıl seviyelerinde.

EN FAZLA ÇARŞAMBA DEĞER KAYBETTİ

Yıllık ortalamalara bakıldığında Samsun'da Ocak 2019 sonu itibarıyla konutta en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Bafra, Atakum, İlkadım, Canik, Alaçam olurken, en fazla değer kaybeden ilçeler ise sırasıyla Çarşamba, Tekkeköy, 19 Mayıs, Vezirköprü, Terme oldu. 

EN AZ AMORTİ TEKKEKÖY'E

Amortisman süreleri dikkate alındığında Ocak 2019 sonu itibarıyla  hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Çarşamba, Canik, İlkadım, Bafra, Atakum, en geç geri dönüşe sahip ilçeler ise sırasıyla Tekkeköy, 19 Mayıs, Vezirköprü, Terme, Havza oldu.

Ayşe KUŞCU KAYA
 

GÜNCEL Haberleri

Atakum Belediyesi Zabıtası dilencilere geçit vermiyor
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇARŞAMBA’NIN ALTYAPISINA GÜÇLÜ DOKUNUŞ
AKADEMİK MESLEK TANITIM GÜNLERİ YOĞUN KATILIMLA SONA ERDİ
Canik'te Eğitimler Hız Kesmiyor
BÜYÜKŞEHİR’DEN “USTALARA SAYGI MUSA EROĞLU TÜRKÜLERİ ÖZEL KONSERİ”