Sarıköy Mahallesi Arnavutlar mevkisinde hayvancılıkla geçimini sağlayan Şenol Türk ve eşi Döndü Türk, besledikleri malakların (manda yavrusu) çakalların saldırısına uğrayarak telef olduğunu belirtti. Malakların çakalların saldırısına uğramasının kendilerini mağdur ettiğini belirten yöre sakinleri, yetkililerden yardım istedi.
Yaşadığı mağduriyeti anlatan çiftçilik ve hayvancılıkla uzun yıllardır uğraşan Döndü Türk, "Biz 30 senedir hayvancılık ve çiftçilikle geçimimizi sağlıyoruz. Ama malaklarımız sürekli çakalların saldırısına uğruyor. Çakallar hayvanlarımızı telef ediyor" dedi.
Çakalların hem manda yavrularını hem de tavuklarını telef ettiğini ifade eden Türk, “O kadar emek, o kadar masraf yapıyoruz. Biz bundan çocuk çoluğumuzu okutuyoruz. Sadece bizim değil komşularımızın da kaç tane hayvanı telef oldu. Ayrıca çakallar evimizi yanlarına kadar gelip tavuklarımıza da saldırıp telef ediyorlar. Güpegündüz tavuklarımıza saldırıyorlar” diye konuştu.
GÜNCEL Haberleri
BÜYÜKŞEHİR’İN AÇIK HAVA SİNEMA GECELERİ YOĞUN İLGİYLE DEVAM EDİYOR
-Canikte Hedef Depreme Dayanıklı Yaşam Alanları
BÜYÜKŞEHİR’DEN 17 İLÇEDE DEV YOL HAMLESİ
Başkan İbrahim Sandıkçı'dan Peş Peşe Doğal Gaz Müjdeleri
Başkan İhsan Kurnaz mahalle kadın kolları başkanlarıyla buluştu