Müdür İpekdal: "En büyük amacımız insanlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal,""En büyük amacımız insanlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, insanların kütüphaneden daha fazla faydalanması" dedi

Samsun Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen "Kütüphane Konuşmaları", "Neyi, Nasıl, Niçin Okumalı?" temasıyla Çarşamba ilçesinde gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Çarşamba Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programın açılışında konuştu.

"EN BÜYÜK AMACIMIZ İNSANLARIMIZA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK"

Bulundukları her yerde kültürlerini yaşatmaları gerektiğini ifade eden İpekdal,"En büyük amacımız insanlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, insanların kütüphaneden daha fazla faydalanması. Ülkemizde okur oranını yaptığımız projelerle gün geçtikçe artırıyoruz. Bu sayede de insanlar okudukları kültürel yayınlarla ülkemiz adına daha çok bilgi sahibi oluyor." diye konuştu.

Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesi'nin yaklaşık 10 bin üyesi bulunduğunu ve bunların faal olduğunu dile getiren İpekdal, bir ilçede bu denli kütüphane üyesi bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Daha sonra eğitimci şair ve yazar Ahmet Sezgin, kitap okuma konusunda söyleşi gerçekleştirdi. Programa kütüphane müdürü Muharrem Orta ile vatandaşlar katıldı.

GÜNCEL Haberleri

Atakum Belediyesi Zabıtası dilencilere geçit vermiyor
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇARŞAMBA’NIN ALTYAPISINA GÜÇLÜ DOKUNUŞ
AKADEMİK MESLEK TANITIM GÜNLERİ YOĞUN KATILIMLA SONA ERDİ
Canik'te Eğitimler Hız Kesmiyor
BÜYÜKŞEHİR’DEN “USTALARA SAYGI MUSA EROĞLU TÜRKÜLERİ ÖZEL KONSERİ”