Murzioğlu'ndan Samsun'a Değer Katan Projeler

Samsun'da 2009 yılından itibaren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Salih Zeki Murzioğlu, iki dönemde yönetim kurulu ile Samsun ekonomisine ve Samsun değer katan önemli projelere imza attı.

Daha önce Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Meclis Üyeliği görevlerinde yer alan Murzioğlu, 2009 yılından bu yana iki dönemdir Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Murzioğlu, 2013 yılında gerçekleştirilen 69. TOBB Olağan Genel Kurulunda, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Murzioğlu, aynı zamanda Samsun Merkez OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Samsun Kavak OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Samsun Gıda SOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili, KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Denetim Kurulu Üyesi, SABEK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunmaktadır.

Salih Zeki Murzioğlu'nun başkanlık yaptığı iki dönemde Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, Lojistik Köy, Teknopark, Samsun Akredite Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı ile inşaatı devam eden Samsun TSO ve Samsun Ticaret Borsası hizmet binası gibi önemli projelere imza attı.

SAMSUN FUAR VE KONGRE MERKEZİ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 30 ortağı olduğu fuar ve kongre merkezi, 17 milyon liraya tamamlandı ve TÜYAP Fuarcılığa 10 yıllığına işletilmesi için kiralandı. İlk fuar organizasyonu Samsun OtoShow Fuarı ile 18 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Bugüne kadar otomobil, kitap, gıda, tarım, evlilik, inşaat ve mobilya sektörlerinde onlarca fuar düzenlendi. Fuar şehir ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

SAMSUN LOJİSTİK KÖY PROJESİ

Dört ulaşım aksına sahip olan Samsun'da Lojistik Köy Projesi hayata geçirildi. Samsun Ulusal ve Uluslararası Lojistik Merkezi İşletmeciliği Anonim Şirketi'ne Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 25 ortak. 50 milyon euro bütçe ile yapılan Lojistik Köy Projesi, firmalara lojistik depo imkanlarını sağlayarak, bölgesel rekabet edilebilirliği geliştirme amaçlamakta.

SAMSUN TEKNOPARK A.Ş. 

AR-GE çalışmalarına hız vererek inovasyon çalışmalarının artırılması amacıyla, TSO öncülüğünde Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile Samsun Teknopark projesi geliştirildi.  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yüzde 10 ortağı olduğu Samsun Teknopark'ta, 37 firma faaliyet gösterirken, 100'den fazla kişi istihdam edilmektedir.

SAMSUN AKREDİTE METAL METROLOJİ VE KALİBRASYON LABORATUVARI

TSO tarafından ilgili sektörlerde her türlü ölçüm, ayar ve kalibrasyon ile kontrol ihtiyacını karşılamak amacıyla, 8 milyon euroya, Samsun Uluslararası Akredite Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı Projesi gerçekleştirildi. Laboratuvar, bölgede araştırma kurum ve kuruluşları ile metal üretimi yapan KOBİ’lerin işbirliği sağlanarak, metal sanayinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla bilgi üretecek.

STSO VE SAMSUN TİCARET BORSASI ODA/BORSA YENİ HİZMET BİNASI

Samsun ekonomisine yön veren TSO'nun eskiyen hizmet binasının yerine Canik İlçesi Yenimahalle’de 2 dönüm arazi üzerine, Samsun Ticaret Borsası ortaklığında, yeni hizmet binası planlandı. Hizmet binasının proje tamamlandı ve inşaat çalışmaları sürmekte.

RUSYA KRASNADOR’DA SAMSUN GÜNLERİ

Oda tarafından gıda ve mobilya sektörlerinde üretim yapan firmalara yeni pazarlar kazandırmak amacıyla, Rusya'da 'Samsun’dan Krasnodar’a İş Köprüleri' projesi gerçekleştirildi. Rusya'da düenlenen fuara mobilya sektöründen 27 firma, gıda sektöründen 13 firma, diğer sektörlerden 26 firma katılım göstererek ileriye dönük iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETİN GELİŞTİRİLMESİ PROJELERİ

UR-GE Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi 

UR-GE, Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi

UR-GE, Samsun Gıda Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi

UR-GE, Samsun İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi

UZMANLAŞMIŞ MESLEK EDİNDİRME MERKEZLERİ (UMEM) BECERİ’10 PROJESİ

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi, bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir. UMEM Beceri’10 Projesi ile firmalara nitelikli eleman kazandırma amaçlanmıştır. 2011-2016 yılları arasında gerçekleşen roje kapsamında 150’ye yakın istihdam garantili kursta 1500 kişiye mesleki eğitim verilmiş ve nitelikli eleman ihtiyacı olan işletmelerde istihdam edilmiştir.

7X24 GÜVENLİ ELEKTRONİK İMZALI BELGE HİZMETİ PROJESİ 

TSO, teknolojik imkanlar çerçevesinde üyelere daha verimli bir hizmet vermek için, 7x24 Güvenli Elektronik İmzalı Belge Hizmeti Projesi gerçekleştirdi. Türkiye’de elektronik uygulama bağlamda bir ilk olan proje, üyeler, mesai saatleri dışında da odadan 7 gün 24 saat elektronik belge hizmeti alabilmekte.

MERSİS – MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ

MERSİS, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda yürütüldüğü, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı ve elektronik ortamda sunulduğu çok önemli bir bilgi sistemidir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ekim 2012 yılından bu yana sistemi kullanıyor. 

KOBİ ÇALIŞAN VE İŞVERENLERİNİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ UYUM YETENEKLERİNİN ARTIRILMASI PROJESİ (KUYAP)  KAYITLI İSTİHDAM İÇİN ORTAK FAYDA; DİYALOG VE İŞBİRLİĞİ PROJESİ

Kayıtlı istihdamı arttırmak amacıyla, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirilen proje.
 

EKONOMİ Haberleri

28 Şubat güncel altın fiyatları
Döviz piyasalarında son durum
27 Şubat güncel fındık fiyatları
27 Şubat güncel altın fiyatları
Döviz piyasalarında son durum