Pandemi nedeniyle  kapatılan işyerlerinin vergi borçları ertelendi - samsun haber

Pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri için mücbir sebep kararı alındı. Bu kapsamda faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi

Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde pandemi döneminde faaliyetlerine ara veren veya durdurulan iş yerleriyle ilgili önemli bir karar yer aldı. Kovid-19 salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi.

İçişleri Bakanlığı'nca alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine tamamen ara verilmesine - faaliyetlerinin tamamen durdurulmasına karar verilen işyerlerinin bulunduğu sektörlerde mücbir sebep ilan edildi. İşletmeler mücbir sebep kalktıktan 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacak.

GÜNCEL Haberleri

Unutmadık, Unutturmayacağız!
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
Atakum Belediyesi Kent Ormanı’nda çevre farkındalık etkinliği gerçekleştirdi
ÖĞRENCİLERE BÜYÜKŞEHİR İLE MÜZE GEZİSİ
Canik'te Kokarca Böceğine Karşı Mücadelede Atak