Samsun Üniversitesi personeli iş başında

Samsun Üniversitesi SHY-145 Onaylı Bakım Kuruluşu Bakım Müdürü Mustafa Karaca, Üniversitenin SHY-145 Onaylı Bakım Kuruluşunda uçakların bakım ve onarımının sıkıntısız bir şekilde yapıldığını söyledi

Samsun Üniversitesi'nde uçakların, üniversitenin kendi personelleri tarafından bakım onarım ve servis işlemleri yapılıyor. Samsun Üniversitesi SHY-145 Onaylı Bakım Kuruluşu Bakım Müdürü Mustafa Karaca, Üniversitenin SHY-145 Onaylı Bakım Kuruluşunda uçakların bakım ve onarımının sıkıntısız bir şekilde yapıldığını KAYDETT

KAPALI HANGARIMIZ VAR

Üniversitenin SHY-145 Onaylı Bakım Kuruluşunda uçakların bakım ve onarımının sıkıntısız bir şekilde yapıldığını belirten  Karaca, “Samsun Üniversitesi olarak uçak bakım hangarımız, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHY-145 tarafından onaylanmıştır. Burada uçakların rutin bakımları yapılıyor. Arızaları da gideriliyor. Bakım kuruluşumuzun kapsamında kapalı bir hangarımız mevcut. Gereklilik olarak depomuzda bütün malzemelerimiz faal olarak ve sivil havacılık kurallarının gerekliliklerini sağlayacak şekilde depolanmaktadır. Takımhanemiz de yeterli seviyedir. Şu anda kendi uçaklarımızın periyodik bakımlarını hiçbir sıkıntı olmadan düzenli bir şekilde gerçekleştirebilecek kapasiteye sahibiz "dedi.

41 ÖĞRENCİ EĞİTİLİYOR

Samsun Üniversitesi Uzay Bölümleri Fakültesi'nde bu yıl ilk kez açılan Uçak Bakım ve Onarım Bölümü'nde ise öğrenciler uçak bakım teknisyenliği eğitimi almaya başladı. Hem YÖK’ten yetkili hem de  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden onaylı olan bölümde 41 öğrenci eğitim alıyor. 

BÜTÜN BAKIM İŞLEMLERİNİ UYGULUYORUZ

Bölüm hakkında bilgi veren Samsun Üniversitesi SHY-145, SHY-147 Kalite Müdürü ve öğretmen Mustafa Cephe, “Samsun Üniversitesi bu sezon ilk defa bu bölümü açtı. Bu sene ilk kez öğrencilerimize uçak bakım alanında, uçak gövde motoru alanında bakım yapmaları için eğitimler vereceğiz. Kuruluşumuz YÖK’ten yetkili oluğu gibi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden onaylı bir kuruluştur. SHY-145 onaylı bakım kuruluşuna sahip bir bakım eğitim kuruluşuyuz. Bizden mezun olan teknisyen adayı öğrencilerimizin çoğunluğu lisanslarını alıp, mezun olacak şekilde uygulama yapmaktayız. Burada bütün uçakların aksesuarlarını ve parçalarını oluşturduk. Öğrencilerin ders hayatları boyunca görüp kullanması gereken bütün bakım işlemlerini burada uygulatacağız. Uygulamayı öğrenen öğrencilerimiz mezun olduklarında ellerinde lisansları ile sivil havacılık hayatında çalışmaya başlayacaklar. Burada uçak gövde motoru bölümü var. Bu bölüm üzerine eğitim vereceğiz. Burada bir tane tam gövde uçağımız var. 1 motor atölyesi, bir gövde yapısal atölyesi ve bir de kokpit sistemlerinin olduğu toplam 4 adet atölyemiz var” dedi.

TAM KAPASİTELİ YETİŞİYORLAR

Öğrencilerin alt yapılarının güçlü olacağını kaydeden Cephe, "Öğrencileri mezun etme süremiz tam 4 yıl olacak. Yani 8 dönem ders verilecek. Planlarımıza göre derslerin yarısı teorik, yarısı da pratik deneyim olacak. Pratik deneyimlerin tamamı da atölyede uygulamalı olarak yapılacak. Buradan mezun olan öğrencilerimiz tam kapasiteli bir yerde görev alabilirler. Çünkü biz mezuniyetlerinde lisanslarını verecek şekilde plan yapıyoruz. Lisans Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilmekte ama bizim mezun ettiğimizde lisans için gerekli olan sınavları tamamlamış, lisans almaya aday olan öğrencilerimiz olacak ve iş başı ve çalışma süreleri bile burada geçecek. Biz öğrencilere sivil havacılıktan lisans almak için gerekli olan görev başı eğitimini öğrenim hayatları boyunca vereceğiz. Mezun olduklarında görev başı sorunuyla karşılaşmayacaklar. Lisanslarını almaya hazır olacak. Buradan aldıkları görev başı eğitimi belgesiyle ve sınav sonuçlarıyla birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarında lisanslarını alacaklar. Samsun Üniversitesine gelmek öğrenciler için bir avantaj” diye konuştu.

İSTİHDAM EDİLECEKLER

Üniversitenin SHY-M onaylı sürekli uçuşa elverişlilik yönetimi kuruluşunda uçakların uçuşa elverişlilik ve bakım ve onarım ve servis işlemleri takipleri ara vermeksizin sıkı bir şekilde yapıldığını belirten Samsun Üniversitesi SHY-M Onaylı Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetimi Kuruluşu Teknik Müdürü İskender Develi ise, “B1.1 ve B1.2 lisanslarına sahip mezunlar, Türk Hava Yolları, Türk Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkezleri, Özel Havayolu İşletmeleri, Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ), myTECHNIC, uçuş okulları, hava taksi işletmeleri gibi havacılık alanında faaliyet gösteren diğer hava aracı ve komponent bakım kuruluşlarında ve üniversitelerde uçak bakım teknisyeni olarak istihdam edilecek” ifadelerini kullandı.

GÜNCEL Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan STK Fuarı’nda vicdan ve birlik mesajı
Bakan Uraloğlu’ndan Google ve Discord’a yaptırım mesajı
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: KGM kış hazırlıklarını tamamladı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 7 ilde 81 şüpheli yakalandı
Beylikdüzü’nde plastik fabrikasında yangın: 5 saattir sürüyor