Samsunlu minikler sigaraya 'hayır' dedi - samsun haber

Türkiye'nin en büyük sigara fabrikalarından birisi bulunan Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde ilkokul öğrencileri, kendi imkanlarıyla yaptıkları afiş ve broşürlerle sigaraya 'hayır' dedi

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Ayşe İnan ve Elif Hüma Bilici ellerindeki pankartlarla "Lütfen ciğerlerimizi sigara dumanıyla kirletmeyin ve alkolden uzak durun" diyerek farkındalık oluşturmaya çalıştı. Hazırladıkları broşür ve afişleri vatandaşa dağıtan minikler, sigara ve alkolün zararlarına dikkat çektiler. Broşürleri alan Mimar Özkan Asal, “Ben bu yaşıma kadar hiç sigara içmedim. Öğrencilerimize bu anlamlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz de öğrencilerimizle birlikte 'sigara ve alkole hayır' diyoruz” dedi.
Türkiye’deki 8 sigara fabrikasından biri Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde bulunuyor. Yabancı bir firmaya ait olan fabrika Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alıyor.

GÜNCEL Haberleri

Başkan İhsan Kurnaz esnaf ziyaretlerini sürdürüyor
BÜYÜKŞEHİR’İN AÇIK HAVA SİNEMA GECELERİ YOĞUN İLGİYLE DEVAM EDİYOR
-Canikte Hedef Depreme Dayanıklı Yaşam Alanları
BÜYÜKŞEHİR’DEN 17 İLÇEDE DEV YOL HAMLESİ
Başkan İbrahim Sandıkçı'dan Peş Peşe Doğal Gaz Müjdeleri