Topraksız tarım sektöründe adından söz ettiren Özser Tarım Proje Danışmanlık Seracılık, TÜYAP Samsun 5. Tarım Fuarı’nda yerini aldı. 2014 yılında Nuri Soyçiçek ve Orhan Çevik ortaklığında kurulan firma her geçen gün büyüyen ve kendini geliştiren dinamik yapısıyla da iddiasını ortaya koydu. Tarım Fuarı’nda yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Özser Tarım hakkında bilgi veren firma ortaklarından Nuri Soyçiçek, uzman kadro ile hizmet verdiklerini söyledi.
SON TEKNOLOJİ SİSTEMLER
Yılların tecrübesiyle hizmet verdiklerini kaydeden Soyçiçek, “Samsun’un Çarşamba İlçesi Dikbıyık Mahallesi’nde son teknolojik sistemlerle 4 bin metre kare kapalı ve 15 bin metre kare açık olmak üzere toplamda 19.000 metre kare alanda topraksız tarım üretimi yapıyoruz. 20 bin metre karede ise sera inşaat çalışmalarımız devam etmekte. AR-GE ve eğitim faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Özser Tarım olarak büyüyen ve her geçen gün daha da kendini geliştiren dinamik yapımız ve alanında uzman kadromuzla yılların tecrübesiyle hizmet veriyoruz” dedi.
DAHA VERİMLİ ÜRÜNLER
Tarımın her alanında faaliyet gösterdiklerini ifade eden Soyçiçek, “Topraklı, topraksız, akıllı sera sistemlerinde, açık arazi ve bahçe sulama sistemlerinde kısacası tarımın her alanında faaliyet gösteriyoruz. Son teknoloji ürünleri olan sulama ve gübreleme otomasyonu, sisleme, iklim kontrol sistemleri, bitki taşıma ve gutter sistemleri, çelik su tankı ve elektrik sistemleriyle daha verimli ve daha kaliteli ürün elde etmenin kapılarını açıyoruz. Bütün bunları kendi tasarım ve imalatımız olan makinelerimiz ve yazılımlarımızla yapıyoruz” diye konuştu.
BİRE BEŞ VERİYOR
Topraksız tarımın önemine değinen Soyçiçek, “Topraksız tarım su tasarrufu sağlıyor. Toprakta yapılan tarımda bitkilere verilen su toprağa sızma yoluyla, toprakta tutularak veya buharlaşma nedeniyle fazlaca kullanılıyor. Topraksız tarımda verilen su ölçülebilir olduğu ve kontrollü bir şekilde bitkilere verildiği için fazla su israfı yaşanmıyor. Topraksız tarım ile dengeli bir beslenme ve hammadde farklılığı nedeni ile bitkilerden çok hızlı verim alınıyor. Bitkilere istenilen besin elementi gerekli zamanda ve miktarda verildiği takdirde toprağa göre bire beş kazanmak mümkün. Topraklı tarımdaki işlemler için gerekli olan iş gücünde tamamen teknolojik ve otomasyon sistemleri devreye girdiği için önemli kazançlar elde ediliyor” şeklinde konuştu.
HEDEFİMİZ İHRACAT
TÜYAP Samsun 5. Tarım Fuarı’nda yer almaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Soyçiçek, “Özser Tarım olarak, Samsun’un daha refah bir seviyeye gelmesini istiyoruz. Şehrimize ekonomik olarak katkıda bulunmak en büyük hedefimiz. Bu anlamda TÜYAP Tarım Fuarı’nda yerimizi aldık. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimiz standımızı ziyaret ediyor. Onlara yaptığımız işi anlatıyoruz. İş bağlantıları yapıyoruz. Firma olarak ihracat yapmayı hedefliyoruz” dedi.