Üstünde tulumuyla dünyaya tıbbi alet satıyor

Samsun'da tıbbi aletler üreterek, bu aletleri 80'e yakın ülkeye ihraç eden Ahmet Aydemir, fabrikasında hem yöneticilik hem de tulum giyip işçilik yapıyor

Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin metrekarelik alanda 100'ü aşkın personelle ortopedik implant, sterilizasyon konteyner ve aksesuarları üretimi yapan AYSAM Ortopedi Tıbbi Cerrahi Aletler Yönetim Kurulu Başkanı Aydemir, fabrikada patron gibi davranmak yerine, çoğu zaman tulum giyerek işçilerin arasına karışıyor. Aynı zamanda Samsun Medikal Kümelenme Derneği Başkanı da olan Ahmet Aydemir, yaklaşık 20 yıl aktif olarak doktorluk yaptığını söyledi.

BİR HASTADAN YOLA ÇIKTILAR

Bir hastasında kullandığı ortopedik cihazdan istediği verimi alamaması ve tedavi sürecinde yaşadığı sorunlar üzerine 2001 yılında kardeşiyle ortopedik ve tıbbi aletler imalatına başladığını belirten Aydemir, kısa sürede işini geliştirerek 80'e yakın ülkeye tıbbi alet ihraç eden konuma ulaştıklarını anlattı. Hekimliği de üretimi de çok sevdiğine işaret eden Ahmet Aydemir, "Hekimlerin sanayiyle tanışması gerekir. Meslek gruplarının birbirleriyle iletişim halinde olması o kadar önemli ki. Yeni fikirler, inovasyon ve Ar-Ge orada devreye giriyor" dedi.

İŞİN İYİ BİLİNMESİ GEREKİYOR

Yapılan işin iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Aydemir, "Makinenin başına geçip birkaç şeyden haberdar olduğunuz zaman çok daha güzel fikirler sunabilirsiniz. İşçinizle, çalışanlarınızla iletişiminiz bu yolla çok daha fazla artar. Makine başında olmak hem el becerilerimizi geliştirmek, hem işçilerimizle iletişimimizi artırmak hem de daha iyiye doğru fikir alışverişinde bulunmak açısından son derece önemli" ifadesini kullandı.


BENİ TULUMLA GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Üretimin içinde olmayı, işin bir parçası haline gelmeyi çok sevdiğini dile getiren Ahmet Aydemir, şöyle devam etti: "Sevmesem, mesleğimi bir kenara bırakıp gelip buralarda olmam. O makineden çıkardığınız bir şeyi elinize alıp üretimi yapmanın hazzı bambaşka. Bunu mutlaka yaşayan birçok insan vardır. Bu yüzden üzerimde iş tulumu ile arkadaşlarla çalışırken sohbet ederek, diğer tarafta dernekçilik yaparak böyle bir kulvarda devam ediyorum."

PATRONU BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORLAR

Aydemir, fabrikaya gelenlerin patronu bulmakta güçlük çektiğine de dikkati çekerek, "Beni tulumla görenler bazen şaşırıyor. İşçilerimiz ise alıştı. Zaman zaman gelen bürokratlar da tanımayabiliyor. Genelde işçileri gönderirim, birkaç saat daha burada dururum. Tatillerde mutlaka gelirim, makineleri çalıştırırım. İşçiler geldiklerinde işlerde değişiklik olduğunu görünce etkileniyorlar. Motive olup daha fazla çalışıyorlar. Bence her patronun yapması gereken bir şey."

GÜNCEL Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan STK Fuarı’nda vicdan ve birlik mesajı
Bakan Uraloğlu’ndan Google ve Discord’a yaptırım mesajı
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: KGM kış hazırlıklarını tamamladı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 7 ilde 81 şüpheli yakalandı
Beylikdüzü’nde plastik fabrikasında yangın: 5 saattir sürüyor