Vaka birincisi Samsun'da  'yok artık dedirten' görüntü - samsun haber

Çok yüksek riskli şehirler arasında bulunan ve vaka artış sayısında birinci olan Samsun'dan kalabalık görüntüler gelmeye devam ediyor. Samsun’da 2. el eşya satan seyyar arabasının etrafında yaşanan kalabalık yok artık dedirtti

Korona virüs (Covid-19) risk haritasının açıklandığı andan itibaren nüfusa oranla en çok vaka sayısına sahip olan, çok yüksek riskli grupta yer alan Samsun’da, “Alınan tedbirlere rağmen vaka sayıları neden düşmüyor?” sorusu bir kez gözler önüne geldi. Kalabalık bir caddeye eski eşyaların bulunduğu el arabasıyla gelen satıcıya çevrede bulunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hurda arabası başında yaşanan kalabalığın ardından bazı vatandaşlar olaya tepki göstererek ‘maske’ ve ‘mesafe’ uyarısı yaptılar. Çok geçmeden olay yerinde devriye atan Samsun İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet polisleri duruma el koydu.


SOSYAL MESAFE YOK

Kalabalığın yanına giderek uyarıda bulunan polis ekipleri, “Bakar mısınız? Burası çok fazla kalabalık değil mi? Sosyal mesafe yok, maske yok” dediler. Polisin uyarılarına pek aldırış etmeyen kalabalık, fiziksel mesafe kurallarına uymak ve maske takmak yerine görüntü alınmasından rahatsız olduklarını dile getirdiler. Daha sonra sesini yükselten çevik kuvvet ekipleri, fiziksel mesafenin korunmasını ve aralarda boşluk bırakılmasını ifade ettiler. Birkaç dakika sonra bir sonraki devriyede de aynı kalabalık görüntüler ile karşılaşan polis ekipleri, 'fiziksel mesafe kurallarına uymayan' vatandaşlara cezai işlem uyguladı.

GÜNCEL Haberleri

BÜYÜKŞEHİR’İN AÇIK HAVA SİNEMA GECELERİ YOĞUN İLGİYLE DEVAM EDİYOR
-Canikte Hedef Depreme Dayanıklı Yaşam Alanları
BÜYÜKŞEHİR’DEN 17 İLÇEDE DEV YOL HAMLESİ
Başkan İbrahim Sandıkçı'dan Peş Peşe Doğal Gaz Müjdeleri
Başkan İhsan Kurnaz mahalle kadın kolları başkanlarıyla buluştu