Vali Dağlı uyardı 'Samsun'a kar geliyor kış lastiklerini takın' - samsun haber

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun'da yağmur şeklinde devam eden yağışların akşam saatlerinden sonra 600 metre üzeri rakımlarda kar yağışına dönüşmesinin beklendiğini belirterek, sürücülere kış lastiği uyarısında bulundu

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Zülkif Dağlı, havaların soğumasıyla birlikte yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı planlanan kurum çalışmaları ve önümüzdeki günlerin hava tahminleri hakkında Bölge Müdürü Ahmet Sağlam'dan brifing aldı.

Meteoroloji 10. Bölge müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre Samsun'da yağmur şeklinde devam eden yağışların bugün akşam saatlerinden sonra 600 metre üzeri rakımlarda kar yağışına dönüşmesinin beklendiğini ve Yakakent, Ayvacık, Asarcık, Ladik, Havza, Vezirköprü ve Kavak ilçelerinin yükseklerinde 3-5 cm örtü bırakabileceğinin tahmin edildiğini kaydeden Zülkif Dağlı, yük ve yolcu taşımalarında kullanılan taşıtlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak, can ve mal güvenliği için yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların dışında kalan tüm hususi araçlarda da kış lastiği kullanılmasının hayati önem taşıdığını bir kez daha vurguladı.

GÜNCEL Haberleri

Filenin Sultanları Millet Ligi'nin son etabında sahaya çıkıyor: İlk rakip Hollanda!
Türkiye tarımsal hasılada dünya 7.'ncisi
Enerjide dar gelirlilere katkı payı artacak
30 ilde ortak televizyon kulesi yapılacak
BÜYÜKŞEHİR’İN IŞIĞI İLÇELERDE PARLADI