Vezirköprü'de öğrenciler "Kadına şiddete karşı" yürüdü

Vezirköprü ilçesinde öğrenciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına şiddete ve küçük yaşta evliliğe hayır" temalı yürüyüş düzenledi

Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi öğrencilerince organize edilen yürüyüşte katılımcılar, kendi tasarladıkları tişörtler ve yüzlerine yaptıkları şiddet makyajı ile tepkilerini dile getirdi.

"Duyarlı liseli gençlerimiz kadınlar için yürüyor" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı'ndan başladı.

İlçe merkezinde sessiz şekilde yürüyüş yapan öğrenci topluluğu, Vezirköprü Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına konuşan 11. sınıf öğrencisi Berna Ayan, dünyada öldürülen kadınlar, şiddet gören eşler ve evladını vatan, bayrak uğruna şehit veren analar için toplandıklarını söyledi.

Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Ulaşır, toplumsal olaylarda duyarlılık gösteren öğrencilerini tebrik ederek, yürüyüşe katıldıkları için teşekkür etti.

GÜNCEL Haberleri

15 TEMMUZ RUHU İLKADIM'DA BAYRAKLARLA YAŞATILIYOR Başkan İhsan Kurnaz: “Şanlı bayrağımızı size emanet ediyoruz”
BAŞKAN İHSAN KURNAZ:”15 TEMMUZ DESTANSI BİR DİRENİŞİN SİMGESİDİR”
Canik'te Özel Öğrencilere Özel Proje
BBP İlkadım’da 4. Olağan Kongre Heyecanı
SAMSUN CUMHURİYET MEYDANI TABUTLARLA DOLDU