1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2020 yılında Türkiye'de depremden 168 kişi hayatını kaybetti - samsun haber
2020 yılında Türkiye'de depremden 168 kişi hayatını kaybetti - samsun haber

2020 yılında Türkiye'de depremden 168 kişi hayatını kaybetti - samsun haber

Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, 2020 yılında depremlerde toplam 168 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirterek, "Türkiye, dünyada 2020 yılında meydana gelen depremler sonucu en çok can kaybının yaşandığı ülke oldu" dedi

A+A-

Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Deprem Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Yılmaz, Türkiye'nin, dünyada 2020 yılında meydana gelen depremler sonucu en çok can kaybının yaşandığı ülke olduğunu söyledi. 

EN ÇOK KAYBI TÜRKİYE'DE 

Yılmaz yaptığı açıklamada, "2020 yılı, depremlerin maddi ve manevi yıkıcı etkilerini yoğun şekilde hissettiğimiz bir yıl oldu. Aslında büyüklükleri literatürde ki skalaya göre “orta büyüklükte” derecelendirilen ve hasar yapıcı etkisi sınırlı olması gereken bu depremler, merkez üstünden onlarca kilometre ötede yıkım ve ölümlere yol açmıştır. 2020 yılı boyunca meydana gelen depremlerde toplam 168 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 3000’e yakın vatandaşımız yaralanmış, 80.000’ne yakın konut, işyeri gibi bağımsız bina bölümleri yıkılmış veya ağır hasar görmüş, 20 milyar liraya yakın maddi kayıpla yüze yüze kalınmıştır. Türkiye, dünyada 2020 yılında meydana gelen depremler sonucu en çok can kaybının yaşandığı ülke olmuştur" ifadelerini kullandı. 


DEPREMLERE KARŞI DAHA DUYARLI OLMALIYIZ

Yılmaz açıklamalarına şöyle devam etti: "Depremselliği yüksek riskli bir coğrafyada kurulu kentsel ve kırsal alanlarımızda deprem risklerini azaltma konusundaki sorumluluk merkezi ve yerel yönetimler arasında dağılmıştır. Bu sorumluluğun içinde mevcut risklerin tespiti ve azaltılmasının yanında, yeni risklerin önlenmesi, yaşam alanlarımızdaki deprem risk havuzunun büyümesine neden olan unsurların engellenmesi de vardır. Gelinen noktada, ne yazık ki kentlerimizde ve diğer yaşam alanlarımızdaki deprem risk havuzu her geçen gün biraz daha büyüyor.  Bugün, ülkemizin depremsellik gerçekliğinin tüm yönleriyle daha iyi anlaşılmasına, yapı ve zemin açısından bütünlüklü bir şekilde deprem risk analizlerinin yeniden yapılmasına ve bu analiz sonuçlarıyla beslenen bir deprem risk yönetim sisteminin kurulmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası olarak, ülkemiz yerleşimlerinde artan deprem riskleri karşısında tüm yetkilileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticilerini sorumluluklarını yerine getirmeye ve depremlere karşo daha duyarlı ve mücadeleci olmaya çağırıyoruz."

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.