1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Samsunspor liderliği korumak için sahaya çıkıyor - samsun haber
Samsunspor liderliği korumak için sahaya çıkıyor - samsun haber

Samsunspor liderliği korumak için sahaya çıkıyor - samsun haber

Spor Toto 1. Lig’in lideri Samsunspor, ligin 23. hafta mücadelesinde Manisa FK ile tarihindeki 6. randevuya çıkacak ve liderliğini sürdürmek için galibiyet arayacak

A+A-

Ligde 90 hafta sonra liderlik koltuğuna oturan Samsunspor, Manisa FK’ya konuk olacak. İki takım daha önce aralarında 5 maç oynadı. Bu maçlarda her iki takımda 2’şer galibiyet alırken, 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Manisa’da oynanan 2 maçta da eşitlik bozulmazken, 1 maçı Manisa FK, 1 maçı da Samsunspor kazandı.
Samsunspor ligde 12 maçtır yenilmiyor. Son yenilgisini 15 Ekim 2022’de Altınordu’ya deplasmanda 2-1 kaybederek alan Samsunspor daha sonra oynadığı 12 maçta 8 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Üst üste son 4 maçını da kazanan Samsunspor, lider gittiği Manisa’dan lider dönmek istiyor. Ligde şimdiye kadar 21 maçta 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Karadeniz temsilcisi, 41 puan topladı. Bu maçlarda rakip fileleri 36 kez havalandıran kırmızı-beyazlılar, kendi kalesinde ise 18 gol gördü.

Manisa FK ise oynadığı 20 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 29 puan toplayabildi. Bu maçlarda 25 gol atan Ege temsilcisi, kendi kalesinde de 25 gol gördü. Manisa FK bu sezon kendi sahasında oynadığı 10 maçın 4’ünü kazanabilirken, 5 maçta berabere kaldı, 1 maçta ise mağlup oldu.
5 Şubat Pazar günü Mümin Özkasap Stadyumu’nda saat 13.30'da oynanacak karşılaşmayı Abdullah Buğra Taşkınsoy, Kadir Beyaz ve Barış Çiçeksoyu hakem üçlüsü yönetecek.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.