1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. APAYDIN, “BU BAYRAM KURALLARA DAHA ÇOK RİAYET EDELİM''
APAYDIN, “BU BAYRAM KURALLARA DAHA ÇOK RİAYET EDELİM''

APAYDIN, “BU BAYRAM KURALLARA DAHA ÇOK RİAYET EDELİM''

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde sevdiklerine kavuşmak umuduyla yollara çıkacak vatandaşlarımız trafik yoğunluğundan dolayı her zamankinden daha dikkatli araç kullanmalı” dedi. 

A+A-

Kurban Bayramında uzun yola çıkacak vatandaşlara uyarıda bulunan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde sevdiklerine kavuşmak umuduyla yollara çıkacak vatandaşlarımız trafik yoğunluğundan dolayı her zamankinden daha dikkatli araç kullanmalı. Seyahat etmeden önce araç bakımlarını yaptırmalı, kazalara en çok sebebiyet veren aşırı hızdan kaçınarak yüzde 60 ihtimalle hayat kurtaran emniyet kemerini de ihmal etmemeli. Gözü yollarda bekleyen sevdiklerimize kazasız belasız ulaşmak umuduyla bayramda araçlarımız hüzün değil mutluluk getirsin” dedi. 

“BAYRAMDA ARAÇLARIMIZ HÜZÜN DEĞİL MUTLULUK GETİRSİN” 

Kurban Bayramı’nda yaşanabilecek trafik kazalarını önlemek için geçmiş yıllardan ders alınması gerektiğini hatırlatan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından rezervasyonlar, otobüs, tren ve uçak biletlerinin kısa sürede tükenmeye başlamasıyla edinilen bilgiler sonucunda şehirler arası yollarda her zamankinden fazla bir trafik yoğunluğu oluşacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi uzun tatillerde yaşanan trafik kazalarının kaderi hep aynı. Aşırı hız, trafik kurallarına uymamak, dinlenmeden yola çıkmak gibi ihmaller beraberinde kazaları getiriyor. Geçtiğimiz yıl 9 günlük bayram tatili süresince hep aynı ihmallerden dolayı 50 vatandaşımız hayatını kaybetti, 373 vatandaşımız da yaralandı” diye konuştu.

“EN AZ 3 SAATTE BİR MOLA VERMEYİ İHMAL ETMEYİN”

Özellikle bayramın ilk ve son günlerinde gidiş ve dönüşlerde oluşacak yoğunluk göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizen Apaydın, “Yaz ayına gelen bayramda vatandaşlarımız baygınlık geçirmemek ve yoldaki asfaltın erime ihtimaline karşı güneş ışıklarının dik açıyla geldiği öğle saatlerini tercih etmemeli. Araç bakımlarını yaptırarak trafik kurallarına uygun bir şekilde kontrollü araç kullanmalı, her 3 saatte bir dinlemeyi ihmal etmemeli. Bayram sevincimizin yarıda kalmaması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Bu vesileyle yola çıkacak olan vatandaşlarımız ile şoför esnafımızı daha hassas ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor, trafik kazalarının yaşanmadığı bir bayram diliyorum” şeklinde belirtti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.