1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Demirtaş: Çözüm merkezlerinin gereksiz meşgul edilmemesi gerekiyor
Başkan Demirtaş: Çözüm merkezlerinin gereksiz meşgul edilmemesi gerekiyor

Başkan Demirtaş: Çözüm merkezlerinin gereksiz meşgul edilmemesi gerekiyor

Vatandaşın belediyeye gitmeksizin bir telefonla işlerini çözüme kavuşturduğu İlkadım Belediyesi İLKİM Merkezi (444 55 01) ve WhatsApp destek hattı vatandaşların yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturuyor.

A+A-

Çözüm merkezinde operatörlerle vatandaşlar arasında yaşanan bazı diyaloglar fıkralara taş çıkartacak kadar komik ve enteresan oluyor. 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren birime istek ve şikâyetlerin yanı sıra vatandaşların birbirinden ilginç çağrı ve mailler geliyor. “Lavabomuzun gideri tıkalı ne yapalım?, Evlenmek istiyorum emekliyim maaşım var bana eş bulabilir misiniz?, sorumsuz kaynanam bahçede çalışmaya çağırıyor. Kaynanamı engeller misiniz?,Evdeyim yalnızım yemek yapmam için yardım eder misiniz?,5 yıllık kız arkadaşımdan ayrıldım benimle dertleşir misiniz? Dışarıda kavga var polisi neden aramıyorsunuz?, Çamaşır makinem bozuldu. Eşim evi terk etti eşimi bulun, gibi gelen sıra dışı talepler güldürmenin yanı sıra düşündürüyor. İlkadım Belediyesi (İLKİM) Çözüm Merkezi’nin, vatandaş isteklerinin çözüme kavuşma ve hizmet noktasında çok önemli bir araç olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Hatta bekleyen diğer vatandaşların önem teşkil eden konuları olabilir. Çözüm Merkezlerinin gereksiz meşgul edilmemesi gerekiyor” dedi.

ilkim-01.jpg

“5 ayda 1068 talepten 773 çözüme kavuştu”

Çözüm Merkezi’nde vatandaşlardan gelen talepleri hızlı bir şekilde alındığını vatandaşların sorunlarını ilgili birimlere aktarıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş, "Her müdürlüğümüzde çözüm merkezimizin bir muhatabı var. Bu muhatap vatandaştan gelen talebi birebir takip ediyor.5 aylık bir süreçte İlkadım İletişim Merkezi (İLKİM)’e gelen 1068 talepten; 674 ‘ü telefonla ,149 vatandaşımızın bizzat başvurusu,245 ise mail ile gelen başvurular.Bunların 773'ü sonuca kavuşturulurken 295 başvuru ise sonuç için sistemimizde beklemekte.WhatsApp destek hattında ise durum 1083 başvurudan 897 ekiplerimizin yönlendirmesi ile ilgili birimler tarafından çözüm buldu. Bizim açımızdan çözüm merkezi ilçemizde yaşayan her bireyin gördüğü eksikliklerin anında giderilmesi için belediye ile vatandaşımızın arasında çok önemli bir iletişim alanı diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.