1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Demirtaş hayvanseverlerle buluştu - samsun haber
Başkan Demirtaş hayvanseverlerle buluştu - samsun haber

Başkan Demirtaş hayvanseverlerle buluştu - samsun haber

Sokak hayvanlarına yardım eli uzatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ortak bir çözüm üretmek için hayvansever derneklerinin öneri ve görüşlerini dinledi

A+A-

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hayvansever dernekleriyle bir araya geldi.Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilcisi Gül Turan, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Samsun İl Temsilcisi Birol Benuğur, Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyeleri İncilay Toraman ve İrem Meral, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veterinerlik Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Prof. Dr. Duygu Dalgın ve Prof. Dr. Fevzi Uyar Dalgın katılım sağladı.

Ziyarette bir açıklama yapan,” Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Samsun İl Temsilcisi Birol Benuğur,”Çok güzel bir amaç için buradayız. Şehrimizde hem bireysel hem de dernekler olarak çok hayvan sever var. Belediyelerimiz çalışmaları bu anlamda çok önemli. Dernekler olarak olaya bireysel bakmıyoruz. Amaç tek ise, ayrı ayrı düşünmüyoruz. Ortak amaca hizmet edebilmek adına beraber çalışmayı tercih ediyoruz. Bu anlamda, bizleri misafir ederek ilçedeki başı boş sokak hayvanlarını beslenme ve yaşam kalitesi için çaba gösteren bizleri dinleyen Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

KISIRLAŞTIRMAYA VURGU

Ülkemizin gündeminde olan sokak hayvanları sorunu gün geçtikçe ilçede ilerlemeye devam ettiğini dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Sokaktaki sevimli dostlarımız için yaşam mücadelesi her geçen gün giderek zorlaşıyor. Bir tarafta sokak hayvanlarını seven destekleyen bir tarafta onlarla aynı ortamda yaşamak istemeyen vatandaşlarımız var. Özellikle sokaklarda başıboş dolaşan sahipsiz köpek sorunu en büyük problemimiz haline geldi. Bu problemin en büyük nedeni çevre il ve ilçelerden gelen kaçak salımlar. İlçemiz ise bunlara en büyük örnek. Büyükşehir Belediyemizin Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nin ilçe sınırların da olması nedeniyle barınağa bırakılması gereken birçok havyan kırsal kesimlere bırakılarak ölüme terk ediliyor. İzinsiz salım yapanlar tespit edildiğinde gerekli yasal işlemleri uyguluyoruz ancak tespit edilemeyen durumlarda da sahip hayvan sayıları armaya devam ediyor. Artan başıboş hayvan popülasyonun üremesini kısırlaştırmayla önüne geçileceğini düşünüyorum. Ortak bir çözüm üretme noktasında her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. İlkadım’da sahipsiz hayvan dostlarımız için ne gerekiyorsa yapamaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaretin sonunda Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilcisi Gül Turan ilçede sokak hayvanlarına verdiği destek ve katkılarında dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.