1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Gençten, Başkan Murzioğlu'na ziyaret
Başkan Gençten, Başkan Murzioğlu'na ziyaret

Başkan Gençten, Başkan Murzioğlu'na ziyaret

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Zeki Murzioğlu'nu ziyaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun'un dünyaya ihracat yapılan bir markası olmalıdır. Sağlıklı bir ekonomik büyüme hiç kuşkusuz özel sektör eliyle gerçekleşir" dedi.

A+A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda yeniden seçilen TSO Başkanı Zeki Murzioğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Başkan Murzioğlu'nu tebrik eden ve yeni dönemde başarı dileyen Başkan Genç, bir şehrin büyümesi için özel sektörün önemine dikkat çekti. Genç, şehirlerin yarıştığı günümüzde Samsun'u hedeflerine ulaştırmak için şehrin dinamiklerinin yatırımcıya güven vermesi gerektiğini söyledi.

SAMSUN'DA POTANSİYEL VAR

İşadamlarının, şehrin kalkınma dinamosu olduğunu ifade eden Başkan Genç, "İşadamlarımız, ticaretçilerimiz ne kadar başarılı olursa şehir de o derece ilerler. Bizim bütün gayretimiz yaşadığımız bu şehri yeniden Anadolu'nun ticaret başkenti, ikinci İstanbul'u yapmak. Samsun bugün ekonomik olarak istenilen seviyede olmasa da, şehri ileriye taşıyacak fazlasıyla mevcut. Bu şehir yatırımcısına sahip çıktığında, dinamikleriyle yatırımcıya güven verdiğinde inanıyorum ki çok daha güzel günler görecektir" dedi.

SAMSUN-IRAK VE SAMSUN-BATUM DEMİRYOLU

Artık şehirlerin ön plana çıktığını belirten Genç, "Yatırımı kendine çeken, istihdam yaratan, huzurlu ve mutlu bir şehri oluşturacak olan şey, yine şehrin kendi dinamikleridir. Şehri bir uçak gibi düşünün. Eğer uçak ilerleyecekse kanatlara ihtiyacı var. Şehrin kanatları ise ulaşım ve ticarettir. Bu noktada Samsun'u Orta Doğu'ya bağlayacak olan Samsun-Irak Demiryolu hayata geçirilmelidir. Batman’ın Kurtalan ilçesinden Irak’ın Zaho kentine kadar olan kısım demiryolu uzatılmalıdır. Bunun haricinde Samsun-Batum arası Hızlı Yük ve Yolcu Treni Hattı mutlaka olmalıdır" diye konuştu.

SANAYİ ARSASI YETERSİZ

Samsun'da sanayi arsası sıkıntısı olduğuna da dikkat çeken Başkan Genç, "Samsun OSB 1 milyon 600 bin metrekare ve genişlemeye müsait değil. Oysa Gaziantep OSB 46 milyon metrekare ve genişlemeye müsait. Bizim mevcut Organize Sanayi Bölgesi'ni büyütmemiz gerekiyor. Siz ne kadar iyi, ne kadar büyük liman yaparsanız yapın, eğer limana işlerlik kazandıracak diğer alt yapı çalışmalarını, bağlantılarını iyi yapmazsanız limanınızın bir önemi yok. Karadeniz illerini Samsun'un ilçeleri olarak düşünmeliyiz. Ondan sonra bu şehrin hinterlandına bakmak lazım" şeklinde konuştu.

SAMSUN'UN MARKASI OLMALI

Üniversitedeki bilginin şehirle buluşması gerektiğini de dile getiren Genç, "Eğer üniversitede üretilen bir bilgi, Mehmet Amca'nın tezgahına ya da bu şehirdeki ticaretçimize ekonomik katkı sağlamıyorsa o bilgi, bilgi değildir. İşte bunun için biz o kadar uluslararası sempozyumu düzenleyip, bilim insanlarımızı şehrimizle buluşturuyoruz. Sadece Samsun'a yönelik üretim değil, Samsun'un dünyaya ihracat yapılan bir markası olmalı. Bu noktada özel sektöre büyük görev düşüyor. Çünkü sağlıklı bir ekonomik büyüme hiç kuşkusuz özel sektör eliyle gerçekleşir. Biz yatırımcılarımıza her zaman destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

MURZİOĞLU'NA SAMSUNSPOR KİTABI

İşadamları olarak Samsun'un gelişimine katkı sağladıklarını belirten TSO Başkanı Zeki Murzioğlu da, ziyaretinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Başkan Genç, Murzioğlu'na Canik Belediyesi tarafından bastırılan Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabı hediye etti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.