Bayraktar TB3, TCG Anadolu’dan ilk kalkış ve inişle dünya havacılık tarihine geçti
Türkiye’nin yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden iniş ve kalkış yapabilen dünyanın ilk insansız hava aracı olarak tarihi bir başarıya imza attı.
Türkiye’nin yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden iniş ve kalkış yapabilen dünyanın ilk insansız hava aracı olarak tarihi bir başarıya imza attı. TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilen test uçuşları, Bayraktar TB3’ün denizcilik ve havacılık alanlarında yeni bir dönemi başlatmasını sağladı.
BAŞARIYLA HAVALANDI VE İNDİ
19 Kasım 2024’te Bayraktar TB3, TCG Anadolu’nun 12 derece eğimli rampasından havalanarak 46 dakikalık test uçuşunun ardından, hiçbir destek ekipmanı kullanmadan başarıyla aynı piste iniş yaptı. Hem gündüz hem de gece koşullarında yapılan yaklaşma testlerinde de başarılı sonuçlar elde edildi.
YÜKSEK PERFORMANS TESTLERİ
2024 yılında gerçekleştirilen testlerde Bayraktar TB3, 36.310 feet irtifaya çıkarak yüksek irtifa testini başarıyla geçti. Ayrıca, 32 saat havada kalarak 5.700 kilometre mesafe kat etti ve toplamda 700 saatlik uçuş süresine ulaştı.
MİLLİ TEKNOLOJİ VE YÜKSEK KAPASİTE
Bayraktar TB3, TEI’nin yerli PD-170 motoru ve Aselsan’ın milli ASELFLIR-500 elektro-optik keşif sistemi gibi ileri teknolojilerle donatıldı. Katlanabilir kanat yapısı ve görüş hattı ötesi haberleşme yeteneği ile sınıfının lideri olmayı hedefliyor.Kısa pistli gemilerde görev yapabilme özelliği, Bayraktar TB3’ü Türkiye’nin savunma gücünü artıran stratejik bir araç haline getiriyor. Bu SİHA, deniz aşırı keşif, gözetleme ve taarruz görevlerinde kullanılarak Türkiye’nin caydırıcılığını pekiştiriyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.