Biyokütle Enerji Santrali'nin kurulduğu alan tarım arazisi değil
Çarşamba ilçesine yapılmakta olan Biyokütle Enerji Santrali arazisi, 2006 yılında tarım arazisinden çıkarılıp ticarethaneye dönüştürüldüğü gerçeğini görmezden gelerek bir takım kişilerin burasının tarım arazisi diye lanse etmesi pes artık dedirtti.
Bahse geçen yerin 2006 yılında Toprak Koruma Kurulunca tarım dışı amaçla kullanılmasını uygun gördüğü belgeyle de kanıtlanmış durum da.
Samsun'da Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından Çarşamba İlçesi Eğercili Köyü'nde inşa edilmeye başladığından beri hakkında gerçeği yansıtmayan pek çok iddia ortaya atılan Biyokütle Enerji Santrali'nin arazisi 2006 yılında tarım arazisi dışına çıkarılıp ve kömür depolama, eleme, paketleleme ve satış yeri olarak ticarethaneye dönüştürüldüğü belgelerle de görülmekte.
BELGELERLE ORTAYA ÇIKTI
Kamuoyunda farklı algı oluşturularak, tarım arazisine zarar veriliyormuş gibi gösterilmeye çalışılırken, Biyokütle Enerji Santrali'nin yapıldığı alanın, Çarşamba Ovası tarım arazilerinin dışında tutulduğu, 14 Nisan 2006 yılında Samsun Valiliği tarafından Büyükşehir Başkanlığına sunulan belge ile ispat edildi. Arazinin Toprak Koruma Kurulunca tarım dışı amaçla kullanılmasını uygun gördüğü bu belgede yer aldı.
SAMSUN BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KARARI BOZDU
Ayrıca, Samsun 3. İdari Mahkeme tarafından yapımı durdurulan Biyokütle Enerji Santrali için imar planın kabulüne ve tarımsal amaçlı depo inşaatına verilen ruhsatın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan yürütmeyi durdurma kararı, Samsun Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Bölgeye ekonomik ekonomik kazançlar sağlayacak ve bitkisel atıkların heba olmasını önleyecek santral için alternatif alan araştırması yapıldığı ancak böyle bir alan bulunmadığı için daha önce tarımsal alan vasfını kaybeden ve 2005 yılından beri eski bir kömür işletmesi olan ve zeminine de beton atılan mevcut yere kurulması kararlaştırıldı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.