1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğuştan engelli Vural örnek oluyor
Doğuştan engelli Vural örnek oluyor

Doğuştan engelli Vural örnek oluyor

Doğuştan bedensel engelli olmasına rağmen hayattan hiç kopmayan Emre Vural, yaşantısıyla başta engelliler olmak üzere herkese örnek oluyor

A+A-

Samsun'da yaşayan ve doğuştan bedensel engelli olmasına rağmen hayattan hiç kopmayan Vural, bir medya şirketinde yöneticilik, yerel gazetede köşe yazarlığı, Trabzonspor Kulübü'nde ise kongre üyeliği yapıyor. İnsanın isterse neler başarabileceğinin en önemli örneklerinden biri olan 27 yaşındaki Vural, SMA (Bir tür kas hastalığı) hastalığına rağmen yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmedi.

OKUMA AŞKI

Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü'nü bitiren Emre Vural, şimdi de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nde öğrenimine devam ediyor. Evindeki odasında forma koleksiyonu da bulunan Emre Vural, Lionel Messi'den Cengiz Ünder'e, Arda Turan'dan Tolga Zengin'e kadar birçok yıldız futbolcunun kendisine gönderdiği imzalı formaları saklıyor.

20190322_2_35576560_42860098_web.jpg

ASLA PES ETMEM

Samsun'da yaşayan Vural, ailesinin ve sevdiklerinin her zaman arkasında olmasının kendisine güç kattığını, pes etmeyen, vazgeçmeyen ve iyiyi arayan, fark yaratmaya çalışan bir hayat sürdürmeye çalıştığını söyledi. Geçen sene Bakü'de düzenlenen özel bir turnuvada bocciada 2'nci olduğunu, ancak altın madalya kazanıp İstiklal Marşı'nı okutamadığı için buruk bir sevinç yaşadığını aktaran Emre Vural, "Gerçekten çok büyük hedeflerim var. Çünkü şöyle düşünüyorum; Her Türk vatandaşı bu ülkeye borcunu ödemek zorundadır. Bunu bazıları askerlik yaparak, bazıları iyi bir doktor olarak, bazıları sadece iyi bir birey olarak ödüyor. Ben de ülkeme borcumu mutlaka bir gün olimpiyatlarda altın madalya kazanarak ödemeyi hedefliyorum" dedi.

20190322_2_35576560_42860104_web.jpg

TÜRKİYE 2.Sİ OLDU

Boccia sporunun engelliler için önemine de değinen Vural, "Ağır engellilerin dünyada yapabileceği tek spor dalı. Ben yaklaşık 5 yıl önce bu spora başladım. İlk başta hobiydi, fakat süreç beni çok daha farklı yerlere götürdü. Çiftlerde Türkiye 2'nciliğim, teklerde de 4'üncülüğüm var" diye konuştu.

20190322_2_35576560_42860105_web.jpg

BABAMIN KIZINI TANIMAM

Kendisiyle aynı hastalığı bulunan ablası Fulya'nın da boccia ile ilgilendiğini anlatan Emre Vural, "Bir kere rakip de olduk fakat beni geçti, Türkiye 2'ncisi oldu. Bu eve gümüş madalya geldi ama benim odama değil, onun odasına gitti. Bocciaya devam ettiğim sürece rakip olmaya devam edeceğiz. Sahada babamın kızını bile tanımam" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.