Esen: "Bu hareket Türkiye’ye yön verecek "
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen: “Samsun Maarif Hareketi Türkiye'ye yön verecek niteliğe kavuştu" dedi
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜRK-PDR Derneği Samsun Şubesi ve Yenilikçi Öğrenme Merkezi iş birliğinde Samsun Maarif Hareketi kapsamında Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen Samsun Öğrenme Şenliği’nde 11 farklı atölyeden etkinliğe katılan öğretmenler, birçok alanda çalışmalara katıldı.
İnsanın sürekli öğrenme faaliyetleri içerisinde olduğu belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen: "Samsun'da eğitimi bütüncül bir bakış açısıyla ve eğitimin iklimini, ekosistemini oluşturarak yönetmenin gayreti içerisindeyiz. İnsan dediğimiz varlık dünyaya geldiği ilk andan itibaren aslında öğrenme faaliyeti içerisinde. Böyle olduğu halde neden sonraki süreçte öğrenmeyle aramızda mesafe oluşuyor bunu kendime dert edindim” dedi.
SAMSUN'DA ÖĞRENMEK ŞENLİKTİR
Samsun'da eğitimin son 3 yılda çok ilerlediğini kaydeden Esen, "Bu programı duyururken 'Samsun'da öğrenmek bir şenliktir' dedim. Bence işin kıymetini artıran şey öğrenmeyi bir şenlik duygusu içerisinde almanın ve o vurguyla hareket etmenin etkili olduğunu düşünüyorum. Biz Maarif Hareketi adını verdiğimiz çalışmayla Samsunumuzda son 3 yılda eğitimi hep beraber yönetiyoruz. Biz ülke olarak 15 Temmuz süreci yaşadık, ardından öğretmenlerimizin gündemi sapmasın diye hızlıca oturduğumuz yerden ayağa kalkıp koşmayı tasarlayacak şekilde Samsun Maarif Hareketi'ni ortaya koyduk. Bu hareket Türkiye'ye de yön verecek nitelikte hal almaya başladı. O gün hedefimizi çok büyük koyduk, 'Bir şehir değişir, Türkiye değişir', 'Samsun'u değiştirmeye talibiz' dedik. Burası ilkadım şehri olduğuna göre, Türkiye'nin de değişeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
YOĞUN KATILIM
Programda; Eğitimci Yazar Kayhan Karlı “Zamane Çocuklarının Sosyal Duygusal Gelişimi” konusunda sunum yaptı. “Türkiye’de ve Dünyada Bilim” Paneli Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı, Doç. Dr. Sevil Akaygün, Doç. Dr. Mustafa Sever, Doç. Dr. Eren Ceylan tarafından gerçekleştirildi.
Öğleden sonra devam eden programda Eğitim Uzmanı Mürşide Demirkol tarafından “Öğretmenler İçin Kişisel Gelişim” ,Doç. Dr. Özgür BOLAT tarafından “Okul Öncesi Dönemde Sosyal Duygusal Gelişim”, Yard. Doç. Dr. Sevil Akaygün ve Yard. Doç. Dr. Fatma Aslan Tutak tarafından “Ortaöğretimde Stem Uygulamaları”, Doç. Dr. Eren Ceylan tarafından Pisa ve Timss Değerlendirme Çerçeveleri ve Sonuçları”, Eğitimci Klinik Psikolog Serkan Kahyaoğlu tarafından “Eğitimciler İçin Transaksiyonel Analiz” Eğitimci Matematik Öğretmeni Uğur Mert tarafından “Öğretmenler İçin Teknoloji Uygulamaları” Eğitimci Barış Sarısoy tarafından “Sosyal Duygusal Öğrenme İçin Oyun” Eğitimci Göknur Karlı tarafından “Tasarım Yoluyla Değerlendirme” Eğitimci Gizem Gül Taşçı tarafından “Öğretmenler için Sosyal Girişimciliğin 5N1K’sı” Eğitimci Tuğba Çanşalı tarafından “ Öğrenme tasarımları Oyun ve Geleceğin Öğrenme Alanları” ve Doç. Dr. Mustafa Sever tarafından “Eğitimin Sosyolojisi, Sosyolojinin Önemi” konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.