1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karaaslan'dan Dünya Engelliler Günü mesajı - samsun haber
Karaaslan'dan Dünya Engelliler Günü mesajı - samsun haber

Karaaslan'dan Dünya Engelliler Günü mesajı - samsun haber

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Engelli vatandaşlarımızın  hiçbir kısıtlamaya maruz kalmadan hayatın her alanında var olabilmeleri için çalışmak toplum olarak ortak görevimiz" dedi

A+A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi, “Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin geleceğe güvenle bakabilmeleri, hiçbir kısıtlamaya maruz kalmadan hayatın her alanında var olabilmeleri ve engellerle karşılaşmamaları için çalışmak ve sorunlar karşısında çözüm üretmek toplum olarak ortak görevimizdir. Çeşitli engel gruplarındaki vatandaşlarımızın hayatlarını rahatlıkla sürdürebilmeleri için ailelerinin ve yakın çevrelerinin ne denli büyük bir çaba sergilediklerini ve fedakârlıklar yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Engellilik önüne geçilemeyecek bir gerçektir ancak mevcut şartları iyileştirme hususunda tüm bireylerin daha fazla sorumluluk almasıyla yaşanabilecek sorunlar da en aza indirilebilecektir. Sosyal devlet ilkesi gereği çocuk, yaşlı, kadın ve engelliler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini gözetme ve haklarına erişmelerini sağlama hususunda gayretle çalışıyoruz. Hak eksenli bir sosyal politika anlayışıyla ve aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, yaşam standartlarını yükseltmek için mücadele ediyoruz. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana özel grupların kamu hizmetlerinden eşit şekilde yararlanması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eğitimden istihdama, evde bakımdan sağlık hizmetlerine kadar her alanda engellilerimizin en büyük destekçisi olduk. 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu ile pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar attık. 2010 yılında yapılan anayasa değişikliğiyle engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında destek alan kişi sayısı bu yıl itibarıyla 535 bin 700’e ulaştı. 2002 yılında 21 olan kamu bakım ve rehabilitasyon merkezi sayısını 2021 yılı Ekim ayı itibarıyla 104’e çıkarttık. Şimdiye kadar 62 bin 337 engelli ataması yaparak bu alanda rekor kırdık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hazırlanan Engelsiz Vizyon Belgesinin hayata geçirilmesini sağlayacak ilk 3 yıllık 'Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı' çalışmaları ise devam etmektedir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelliler konusunda toplumsal farkındalığın, hassasiyetin ve dayanışmanın daha da artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza, daima yanlarında olan kıymetli aileleriyle birlikte huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.