1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KPSS'DE YEDİİKLİM ŞOKU!
KPSS'DE YEDİİKLİM ŞOKU!

KPSS'DE YEDİİKLİM ŞOKU!

Aralarında Samsun'un da olduğu 69 farklı noktada dershaneleri bulunan Yediiklim Yayınlarına ait deneme kitaplarında yer alan soruların, 2022 KPSS sınavında çıktığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

A+A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) çıkan sorularının Yediiklim Yayınlarına ait deneme kitaplarından birebir alındığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada hızla yayılan iddialar üzerine ÖSYM ve Yediiklim Yayınlarından henüz bir açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve bir milyondan fazla kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili ortaya atılan iddialar Türkiye'nin gündemi oldu. Yediiklim Yayınlarına ait deneme kitaplarından alındığı öne sürülen soruların teker teker ortaya çıkmasının ardından, sınavın yeniden yapılıp yapılmayacağı sorusu da gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıllarda, terör örgütü FETÖ'nün de benzer sınavlarda benzer hamleleri yaptığı biliniyordu. Yıllar sonra yine bir sınav sonrası, aynı konuların gündeme gelmesi, akıllarda soru işareti bıraktı. Yediiklim Yayınlarının; resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, Türkiye genelinde, aralarında Samsun'un da bulunduğu farklı şehirlerde 69 adet kurs ve dershanesi olduğu öğrenildi.

İddiaların hızla yayılmasının ardından, ÖSYM ya da Yediiklim Yayınlarından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yediiklim Yayınları iletişim numaralarına ulaşılamazken, söz konusu deneme kitapçıklarının internet satışının da durdurulduğu öne sürüldü.

Sınava giren milyonlarca kişi, yaşanan bu soru skandalının ardından ne olacağını merak ediyor. KPSS 2022 sınavının yeniden yapılıp yapılmayacağı konusu Twitter'da gündem olurken, konuyla ilgili yetkililerden gelecek açıklama bekleniyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.