1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muhtar Yiğit:  'Muhtar deyince akla yaşlılar ve erkekler gelmesin' - samsun haber
Muhtar Yiğit:  'Muhtar deyince akla yaşlılar ve erkekler gelmesin' - samsun haber

Muhtar Yiğit:  'Muhtar deyince akla yaşlılar ve erkekler gelmesin' - samsun haber

Samsun’da Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Büyükoyumca Mahalle Muhtarı Fatma Yiğit, "Muhtar deyince akla yaşlı ve erkeklerin gelmesin" dedi

A+A-

29 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Samsun’da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.Törende muhtarlar adına konuşan Atakum Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Topsakal, “Geçmişte iletmiş olduğumuz talepleri dikkate alıp, çözüme ulaştıran hükümetimiz muhtarlığı cazip hale getirmiştir. Muhtarlıkta aday patlaması olmuştur. SGK primlerinin devletimiz tarafından ödenmesi, tek tip muhtarlık kimliklerinin verilmesi, muhtarlık görevlerinin sona erdikten sonra da silah ruhsatı harcından muaf tutulması ve muhtar ödenekleri de iyi duruma getirilmiştir. Bu çözümlerin yanı sıra demokrasinin kılcal damarları olan muhtarların diğer taleplerinin de gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

aw445283-02.jpg


MUHTARLAR GENÇ VE DİNAMİK OLMALI

Büyükoyumca Mahalle Muhtarı Fatma Yiğit ise, “Muhtarlık gelişen Türkiye’ye göre ilerlemeye başladı. Kadın muhtarların daha çok olmasını diliyoruz. Muhtar deyince akla yaşlı ve erkeklerin gelmesin. Muhtarların daha genç, dinamik olması gerektiğini düşünüyorum. Ben Büyükoyumca Mahallesi muhtarıyım. İnsanları ve insanlara yardım etmeyi seviyorum. Muhtarlığın en büyük görevinin sosyal yardımlaşma olduğunu bildiğim için muhtar oldum. Seçimlerden 1 ay önce muhtar olmaya karar verdim. Muhtarlık çok güzel bir duyguymuş. İnsanlara yardım etme açısından muhtarlığın önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.