Osman Genç: “Şehir olarak bilgi üretmeliyiz”
Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde Milli Teknoloji Zirvesi'ne katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehir olarak bilginin en büyük sermaye olduğu günümüzde zihin yapımızı 4. seviyeye çıkarmalıyız ve bilgi üretmeliyiz" dedi
EN DEĞERLİ ŞEY: BİLGİ
Başkan Osman Genç, Samsun Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Milli Teknoloji Zirvesi'nin açılış programına katıldı. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen ve Vali Osman Kaymak ile Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın da katıldığı zirve öncesi fakülte öğrencileri tarafından yapılan havacılık çalışmalarını inceleyen Başkan Genç, "Bilgi çağında zihin yapımızı mutlaka 4. seviyeye çıkarmalıyız. Şehir olarak bilgi üretmeliyiz ve bu bilgiyi makineye teknolojiye dönüştürerek ekonomik kazanca dönüştürmeliyiz" dedi.
'4. SANAYİ DEVRİMİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ'
Bilgi çağında yaşanıldığına işaret eden Başkan Osman Genç, " Hayalin bilgiye, bilginin makinaya, teknolojiye dönüştüğü bir çağda yaşıyoruz. Şehir olarak bunun farkında olmalıyız. Üçüncü bin yılın başında bizlerin, ülkemizin ve milletimizin mutlak şekilde bilginin iktidar olduğu 4. sanayi devrimini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Teknoloji ve bilgi çağında güçlü bir şehir olmak için mutlaka bilgi üretmeliyiz ve ürettiğimiz bu bilgileri teknolojiye, dolayısıyla kazanca dönüştürmeliyiz" diye konuştu.
BİLGİYİ SANAYİYLE BULUŞTURMALIYIZ
Samsun Üniversitesi'nin şehir için önemine de işaret eden Başkan Genç, "Şehrimizde ikinci bir üniversitenin olması bizim için çok önemli bir kazanç. Ayrıca Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi de geleceğimiz önemli bir yer tutuyor. Burada gençlerimiz çok güzel çalışmalar yapıyor. İnanıyorum ki Türkiye'nin havacılık ve uzay alanlarında ilerlemesine katkıda bulunacaktır. Üniversitelerimizde öğrenci sayısından çok üretilen bilgi sayısı önemlidir. Bilgi üretme merkezi olan üniversitelerimizi çok önemsiyorum. Ancak üniversitedeki bilgiyi mutlaka şehirle, sanayiyle buluşturmalıyız" şeklinde konuştu.
SAMSUN’UN MARKALARI OLMALIDIR
Samsun’un ulusal ve uluslararası markaları olması gerektiğine de işaret eden Başkan Genç, “Türkiye'nin uçakları, füzeleri neden Samsun'da üretilmesin? Bu konuda hazırladığımız büyük sanayi projeleri, bilgiyi teknolojiyle ve sanayiyle buluşturma anlamında çok önemlidir. Bu sanayi bölgelerinde gerekli Ar-GE ve eğitim alanları olacak. Şehir olarak bilgi üretmeden teknoloji üretmeden ve markalara sahip olmadan diğer şehirlerle yarışmamız ve güçlü bir şehir olmamız mümkün değildir. Bunun için mutlaka bilgi ve teknoloji üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.