1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Samsun Teknopark’tan zirve buluşması
Samsun Teknopark’tan zirve buluşması

Samsun Teknopark’tan zirve buluşması

Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki (OMÜ) Samsun Teknopark Girişimim ve Ben Zirvesi’nin konuğu, Türkiye’nin en büyük teknoloji haber sitesi shiftdelete.net’in kurucusu Hakkı Alkan oldu

A+A-

Öğrencilerin teknolojideki son gelişmelerden haberdar olmasını ve bilişim sektörünün ünlü ve başarılı yüzleriyle buluşmasını amaçlayan zirve, Samsun Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, önemli bir konuğu ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, katılımcılara teşekkür edip ardından sahneyi Hakkı Alkan’a bıraktı.

tek_4593.jpg

BAŞARISININ SIRRINI ANLATTI

Bilişim uzmanı Alkan, söyleşisinde; internet dünyasına kazandırdığı bilişim web sitesi shiftdelete.net’i nasıl kurduğunu, hangi süreçlerden sonra bu markanın ortaya çıktığını, bu süreçte ailesinin ve arkadaşlarının tepkilerini, siteyi kurduktan sonraki süreçlerde neler yaşandığını ve nelerin etkili olduğunu samimiyetle dile getirdi. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden shiftdelete.net ile büyük bir başarı hikâyesine imza atan Alkan ayrıca, girişimcilere tavsiyelerde bulunarak dikkat etmeleri ve önem verilmesi gereken noktalar üzerinde durdu.

ÜRETKEN VE İNOVATİF OLMANIZ SİZİ BİR ADIM DAHA ÖTEYE TAŞIYACAKTIR

Katılımcıların sorularını yanıtlayarak söyleşisine devam eden Hakkı Alkan, girişiminin kırılma noktalarını ve hangi evreden sonra ivme katettiğini katılımcılarla paylaşırken “Her girişimde belirli kırılma noktaları olur. Yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında inandığınız girişiminiz için emek ve sabır göstermeniz, bu uğurda üretken ve inovatif olmanız sizi bir adım daha öteye taşıyacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

tek_4604.jpg

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK ARTIK YETERLİ DEĞİL

Öğrencilerin yıllarını verimli geçirmeleri gerektiğine vurgu yapan Alkan “Üniversitede 4 yıl geçiriyorsunuz. 4 yıl boyunca bir projenin içinde görev almış olmanız çok önemli. Sadece üniversiteyi bitirmek, geleceğiniz ve kariyeriniz adına yeterli değil artık. Üniversite hayatınızı oldukça verimli ve dolu dolu geçirmiş olmanız gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.
Etkinliğin ardından teknolojiseverlerle bire bir sohbet de eden Alkan, kendisini ilgiyle dinleyenlerin fotoğraf isteklerini geri çevirmedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.