Samsun’da Nasa destekli "Geleceğin Kaşifleri" projesi
Bu yıl dördüncüsünün düzenlendiği “The Future Explorers Program(Geleceğin Kâşifleri Programı)” ile ilgili Özel Samsun Final Okulu, Uzay Kampı Türkiye ile ortak bir çalışma gerçekleştiriyor.
Özel Samsun Final Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, İngilizce Öğretmenleri Can Aydın ve Cihan Uzun tarafından yürütülen programda disiplinler arası çalışma yapılıyor. Geleceğin Kâşifleri Programı Uzay Kampı Türkiye’de NASA tabanlı eğitim projelerini yürütüyor. Bu kapsamda öğretmen ve öğrencileri birbirine bağlayarak, çevrelerindeki dünya hakkındaki bilgilerini genişletmek için uzay eğitimini kullanıyor.
Program öğrencilere dijital öğrenme merkezi, ortak araştırma, uygulamalı bilim ve fen, teknoloji, mühendislik okumak için küçük çocukları teşvik araçları olarak uzay eğitimi ve matematik ilgili konuları kullanıyor. Programda ayrıca kendi potansiyellerini yanı sıra çevrelerindeki evreni keşfetmek için öğrencilere ilham ve gerçekten kâşifler nesil haline kullanılıyor.
Programda; görev arması, uzayda oyuncaklar, güneş sisteminde tatil, uzayda yaşam ve çalışma, marsa yolculuk, ötegezegenler olmak üzere altı adet konu başlığı bulunuyor. Özel Samsun Final Okulu öğrencileri grup çalışması ile o ay ki konunun çalışmasını gerçekleştiriyor. Her ay gerekli çalışmaları hazırladıktan sonra Uzay Kampı Türkiye’de programdan sorumlu R.TolMelek, lösemiyi resimle yeniyor
İki yıldır lösemi tedavisi gören 14 yaşındaki Melek Özdin, resim sayesinde kendini daha iyi hissediyor.
2016 yılında lösemiye yakalanan Melek Özdin, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi Hematoloji Bölümünde tedavi görmeye başladı. Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneğinde (LÖSAM) ailesiyle kalarak tedavisine devam eden Melek'e ilik nakli yapıldı. Tedavi sürecinde olan Melek, zor günlerini resim yaparak atlatmayı çalışıyor. Resim yaparken kendini çok iyi hissettiğini belirten Melek'in en büyük hedefi yaptığı resimlerle bir sergi açmak.
"Ressam olmak istiyorum"
Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Meklek Özdin, "Tuval yapmaya yaklaşık iki yıl önce başladım. En çok doğa ve çiçek resimlerini yapmayı seviyorum. İnternetten çeşitli resimlere bakıyorum. Kendimden onlara bir şeyler ekleyerek yeni resimler yapıyorum. Resim yaparken kendimi daha iyi hissediyorum. İleride resimle uğraşmak istiyorum. Ressam olmak istiyorum. Hastalıktan sonra üniversitede güzel sanatlar okumak istiyorum. Bugüne kadar çok resim yaptım. Yaklaşık 40 tuval çalışmam var. Amacım bir resim sergisi açmak" dedi.
"Resim yaparken hastalığını unutuyor"
Melek'in küçüklükten beri resim yapmayı sevdiğini söyleyen annesi Ayşe Özdin, "Hasta olduktan sonra resme olan ilgisi daha da arttı. Resim yaparken hastalığını unutuyor. Resim yaparken sıkılmıyor. Resim yaparken günü daha güzel geçiriyor. Resim konusunda Sevinç hanım kendisine destek oluyor. Sergi açmak gibi bir düşünceleri var. Melek, şu an sergiye hazırlık yapıyor. İnşallah açabilirler" diye konuştu.
a Yıldırım (GFTSE Manager) denetiminde video konferanslar gerçekleştiriliyor. Öğrenciler video konferansta tamamen İngilizce sunumlar yapıyor.
Program 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar devam edecek. Bu ayın konusu olan “Mission Patch” yani görev armasını öğrenciler tamamlandıktan sonra video konferans sunumlarını da başarıyla gerçekleştirdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.