1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samsun'dan Avrupa'ya kardeşlik köprüsü - samsun haber
Samsun'dan Avrupa'ya kardeşlik köprüsü - samsun haber

Samsun'dan Avrupa'ya kardeşlik köprüsü - samsun haber

AB'nin desteklediği Erasmus Dinler Dünyası Projesi kapsamında Almanya, Bulgaristan ile Macaristan'dan Samsun'a gelen yabancı öğrenci ve öğretmenlere şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanıtılırken, kardeşlik köprüsü de kuruldu

A+A-

Samsun Tülay Başaran Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Erasmus Dinler Dünyası (Die Welt der Religionen) Projesi kapsamında Almanya, Bulgaristan ve Macaristan'dan Samsun'a gelen öğrenci ve öğretmenler, çeşitli aktivitelerde bulundu. 

SAMSUN'U GEZDİLER

Proje kapsamında bir grup öğrenci ve öğretmen ilk başta Bulgaristan olmak üzere sırasıyla Türkiye ve Macaristan hareketliliğini tamamladı. Proje kapsamında Samsun'a gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler, bir haftalık süreçte şehrin dini, tarihi, turistik yerlerini gezdi. Dinler arası öğrenci hareketliliği kapsamında bir çok cami, kilise, cemevi gibi yerleri gezen öğretmen ve öğrenciler, ülkemizdeki din anlayışıyla ilgili bilgiler de edindi.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Proje sayesinde misafir öğrenci ve öğretmenlerin, farklı kültürleri tanırken, aile yapıları gibi bir çok konuda birbirlerini yakından tanıma imkanı bulduğunu belirten Tülay Başaran Anadolu Lisesi idarecileri, "Bu projeyle ülkeler arasında adeta kardeşlik köprüsü kuruyoruz. Samsun'daki öğrencilerimiz yabancı ülkeleri görme, projeye dahil olan ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenler de şehrimizi, ülkemizi görme fırsatı yakalıyor. Proje Nisan Ayında Almanya proğramıyla son bulacak. Tülay Başaran Anadolu Lisesi olarak böyle bir projede yer almaktan gurur duyuyoruz" dedi.


DÖRT ÜLKE YER ALIYOR

Yüksek Öğretim Kurumlarının öğrenci ve akademisyenlerin kısa süreli olarak işbirliği çerçevesinde ileriki zamanda üniversiteyi yurt dışında okumak isteyen öğrencilerin farklı ülke ve üniversitelerde deneyim kazanmasını teşvik eden Avrupa Birliği projesi olan Erasmus projesi olan Erasmus Dinler Dünyası (Die Welt der Religionen) Projesi içerisinde Bulgaristan, Macaristan, Türkiye ve Almanya olmak üzere dört ülke yer alıyor.

3e8aa844-056b-44f9-88c9-d09ff289ff5b.jpeg58c3b519-f069-47bd-8bb0-28f84e820c79.jpegd57ba463-46a0-4991-a80e-7d670b5bdf45.jpeg2716e961-5107-4d4f-94ab-6b63ab717db0.jpeg

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.