1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Samsun’un 5 yıllık Şiddet Bilançosu
Samsun’un 5 yıllık Şiddet Bilançosu

Samsun’un 5 yıllık Şiddet Bilançosu

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun’da 5 yıl içerisinde 7 bin 914 kişinin şiddet mağduru olduğunu söyledi. Balcı, bu kişilerin 7 bin 591’inin kadın, 323’ünün ise erkek olduğunu kaydetti

A+A-

 Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun’da 5 yıl içerisinde 7 bin 914 kişinin şiddet mağduru olduğunu söyledi. Balcı, bu kişilerin 7 bin 591’inin kadın, 323’ünün ise erkek olduğunu kaydetti. Samsun’da 2012 yılında kurulan Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) bugüne kadar 7 bin 914 kişinin başvurduğunu söyleyen Balcı, “İlimizde şiddet mağduru kadınlara ve beraberindeki çocuklara kadın konuk evi hizmet modeli ile barınma hizmeti sunulmaktadır. Kadın konuk evine doğrudan başvuru kabul edilmemektedir. Güvenlik nedeniyle adres ve konuk evini yerini deşifre edebilecek tüm bilgiler gizli tutulmaktadır” dedi.

SADECE SAMSUN ŞÖNİM'DE

Balcı sözlerine şöyle devam etti; “6 Aralık 2012 tarihinde hizmete başlayan Kadın Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) şiddet mağdurlarına psikolojik, meslekî, hukukî ve sosyal alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Diğer illerden farklı olarak Samsun ŞÖNİM’de yapılandırılmış kamera kayıt sistemi ile adli görüşme odasında mağdurun ilk ifadesi alınıyor. İfade sırasında meslek elemanı da şiddet mağduruna refakat etmekte olup aynı zamanda danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Ayrıca İŞ-KUR İl Müdürlüğü’nden haftada 1 gün görevlendirilen iş- meslek danışmanı ve Samsun barosunda görevli gönüllü avukatlar merkeze başvuruda bulunan şiddet mağdurlarına hizmet veriyor” 

7 BİN 914 KİŞİ ŞİDDET GÖRDÜ

Şiddet uygulayanlara da sağlık ve danışmanlık hizmeti verdiklerini kaydeden Balcı, bu uygulamaya 8 bin 125 kişinin başvurduğunu söyledi. Balcı, "ŞÖNİM'e açıldığı tarihten itibaren toplam 7 bin 914 kişi şiddete maruz kalarak başvuruda bulundu. 7 bin 914 kişinin 7 bin 591’si kadın, 323’i ise erkek. Şiddet uygulayanlara da sağlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bu uygulamaya da 8 bin 125 kişi başvurdu. Ayrıca bin 568 kadın konuk evi, bin 659 danışmanlık, 8 bin 422 ifade, 3 bin 816 sağlık desteği, 131 istihdama yönelik rehberlik bugüne kadar ŞÖNİM’e başvuruda bulunanlara yönelik verilen hizmet sayımızdır. Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmaya yönelik eğitim çalışmaları kapsamında Samsun ve ilçelerinde yaşayan 12 bin 67 kişiye ulaştık” şeklinde konuştu.

Ayşe KUŞCU KAYA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.