1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sancaktepe, turizm merkezi olacak
Sancaktepe, turizm merkezi olacak

Sancaktepe, turizm merkezi olacak

Canik Belediyesi tarafından yapılan ve Samsun'un önemli turizm mekanlarından birisi olacak olan Sancaktepe (15 Temmuz Şehitler Tepesi) projesi hızla ilerliyor. Tarihi dokunun ön palana çıkacağı proje, şehrin yeni turizm merkezi olacak.

A+A-

Canik Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen Sancaktepe (15 Temmuz Şehitler Tepesi) projesi hızla ilerlerken, Başkan Osman Genç de, çalışmaları yakından takip ediyor. Proje alanında incelemelerde bulunan ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Genç, toplam 22 bin metrekare alan üzerinde yürütülen ve bir sosyal yaşam projesi olan çalışmanın şehrin tarihi ve mistik dokusunu ön plana çıkaracağını söyledi.

SOSYAL YAŞAM ALANI OLUYOR

Proje tamamlandığında tarihi tümüsüllerin Samsun'un en uğrak yerlerinden birisi olacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Samsun'un önemli mekanlarından tarihi tümülüsü, park ve eğlence merkezine dönüştürüyoruz. Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa yaptığımız çalışma sonucunda burayı inşallah Samsun turizmine kazandıracağız. Burası Samsun'un tamamının görülebildiği tek yer. İnşallah bu projemiz kısa zaman içerisinde bitecek ve şehrimize gelen turistlere, Samsunlu hemşehrilerimize hizmet verecek" dedi.

sancaktepe-(3)_800x387.jpg

ÖN PLANA ÇIKACAK

Şehrin önemli bir turistik tesise kavuşacağına işaret eden Başkan Genç, "Sadece Canik değil, Samsun da sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak. İçerisinde kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan, şehrin izlenebileceği teras yer alacak. Yine yapacağımız ışıklandırma sistemi ile birlikte burası kendini ön plana çıkaracak. Şehrimiz önemli bir turistik tesise daha kavuşacak. Böyle büyük bir projeyi hayata geçirmemize katkı sağlayan Anıtlar Kurulu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SOSYAL YAŞAM PROJESİ

Çalışmaları hızla devam eden ve bir sosyal yaşam projesi olan proje kapsamında kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, meydan, şehrin izlenebileceği teras, yeşil alan, şehrin genelinden görülebilecek ışıklandırma yapılacak. Çevreye uyumlu şekilde planlanan proje, bölgenin tarihi dokusunu da ön plana çıkaracak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.