1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tekkeköy’de 60 yıllık beklenti karşılanıyor 
Tekkeköy’de 60 yıllık beklenti karşılanıyor 

Tekkeköy’de 60 yıllık beklenti karşılanıyor 

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçenin en büyük mahallelerinden biri olan Çay Mahallesi’nin 60 yıllık bulvar yolu talebini yerine getiriyor. 

A+A-

Tekkeköy'ün doğu yönüne doğru açılan ikinci önemli bağlantı yolu durumunda olan ana bulvar imar yolunun açılmasıyla ilgili çalışmalar Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın talimatları çerçevesinde başlatıldı. Tekkeköy Çay Mahallesi'nde bulunan bulvar yolunun açılmasının ardından ilçe merkezi ikinci bir alternatif ana yol ile doğu yönündeki birçok mahalleye bağlanacak. 

“Gelişimin ve büyümenin anahtarı yeni imar yollarının açılmasıdır” 

Bir yerin gelişmesindeki en önemli etmenlerin başında imar yollarının açılması geldiğine değinen Başkan Hasan Togar, "Yeni bulvarların, caddelerin, yolların açılması bir bölgenin yapılaşmasında, gelişmesinde, büyümesinde ve modernleşmesinde öncü olmaktadır. Yeni açılan imar yollarının hemen yanı başına çok katlı modern binalar yapılmaya başlamasıyla bir de bakmışsınız ki yeni bir yaşam alanı ortaya çıkmış. Bu mantık çerçevesinde ilçemizdeki imar yollarının açılması konusu üzerinde önemle duruyoruz. Özellikle bulvar ve cadde yollarının açılması konusunda titiz çalışmalar planlıyoruz" dedi. 

Bulvar çalışması başladı 

Çay Mahallesi’nde yeni ve önemli bir bulvarın açılması konusunda iş makinelerinin çalışmaya başladığına değinen Başkan Togar, "İlçemizin doğu istikametine doğru devam eden yolumuzun devamı olan veya geri dönüşü ile ikinci bir alternatifi olarak gördüğümüz Çay Mahallemizdeki ana bulvar yolumuzu açma konusunda çalışmalarımızı başlattık. Yol istikameti üzerinde bulunan derenin üzerine bir adet köprü yapılması ve imar yolunun açılması ile doğu yönünde her manada büyük bir rahatlama olacak" diye konuştu. 

60 yıllık beklenti 

Verilen tüm sözlerin bir bir yerine getirildiğine dikkat çeken Başkan Togar, "Çay Mahallemiz tarihinin en büyük hizmet atağı ile karşı karşıya. Yıllardır çözülemeyen doğalgaz sorununun çözümünün ardından şimdi de imar sorunun ortadan kaldırılması, sanayinin taşınması ve yeni bulvar yolunun açılması çalışmasına başladık. Özellikle 60 yıllık bir beklentiyi daha gerçeğe dönüştürmek için kollarımızı sıvadık. Başlatmış olduğumuz bu kapsamlı çalışmalarımız ile Çay Mahallemizi ilçemizin en prestijli mahallelerinden birisi haline getireceğiz. Bölge için çok önemli yer teşkil eden bulvarımızın açılması çalışmalarına bugün itibarıyla başlamış bulunmaktayız. Çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak Çay Mahallemizi çocuk oyun alanları, parkları, yeşil alanları, yolları, kaldırımları, aydınlatması ve yeni açılan bulvarı ile yepyeni ve model binalarıyla yeni ve farklı örnek bir yaşam merkezi haline getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.