1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trabzon'da yıkım gerginliği 
Trabzon'da yıkım gerginliği 

Trabzon'da yıkım gerginliği 

Yıkım için 15 gün süre verilen yayla sakinleri “Kendi evlerimizi kendimiz yıkarız” deyince yıkım ekipleri ve jandarma ekipleri yayladan ayrıldı

A+A-

Trabzon’un Köprübaşı ilçesi sınırları içinde bulunan bin 900 rakımlı Barma Yaylası’nda bugün yıkım gerginliği yaşandı. Önceki gece yağan kar nedeniyle yayla tamamen karla kaplanırken, yıkım için gelen iş makineleri ve jandarmanın yaylaya girişini engellemek için yayla girişi yayla sakinleri tarafından araçlarla kapatıldı. Yapılan görüşmelerde yayla sakinleri, “Kendi evlerimizi kendimiz yıkarız” deyince yıkım ekipleri ve jandarma ekipleri yayladan ayrıldı.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmaları ile gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' kapsamı dışında kalan, 31 Aralık 2017'den sonra yapılan yapılar için 2018 ve 2019 yıllarında yöredeki yaylalarda yıkımlar gerçekleştirilmişti. Bölgede bir süre duran kaçak yapılaşmanın pandemi döneminde yeniden artması ile yaylalarda yıkımlara geçtiğimiz günlerde yeniden başladı. Son olarak Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinin ortak kullandığı Yurt Yaylası’nda kaçak olduğu tespit edilen 5 yapı için yıkım kararı alındı. İş makineleri tarafından yıkımlar gerçekleştirilirken, kaçak yapıların yıkımının ardından yaylada ev yapılmak için açıldığı tespit edilen 11 alan tekrar dolduruldu.

aw450912-10.jpgaw450912-01.jpg

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.