1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlkadım'da harçlıklar yerini buldu - samsun haber
İlkadım'da harçlıklar yerini buldu - samsun haber

İlkadım'da harçlıklar yerini buldu - samsun haber

İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan “Getir Atığını Al Harçlığını” kampanyasında (ATOM) otobüsüne atıklarını getiren  50 şanslı vatandaş 500'er TL kazandı

A+A-

İlkadım Belediyesi geri dönüşüme ilçe halkını teşvik etmek için hayata geçirdiği “Getir Atığını Al Harçlığını” kampanyası çerçevesinde Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsüne atıklarını getiren 9 bin 450 kişiden 50'si çekilişle 500'er TL kazandı. Belediye Çok Amaçlı Salonda, Samsun 8.Noter Funda Altun gözetiminde 1.Dönem Kasım ayına ait 9450 adet bilet arasında 50 asil,10 yedek  biletler kutudan tek tek çekildi. Çekiliş öncesi kısa bir konuşma yapan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık,“Proje ile hem vatandaşların ev ekonomisine katkı sağladığını hem de belediyenin çöp-atık toplama maliyetlerinin düştüğüne dikkat çekti. Bugün de atığını getirip, çekilişe girme hakkı kazananlardan şanslı 50 kişiye çeklerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

bsk-necattin-demirtas.jpg

50 ASIL 10 YEDEK TALİHLİ KURA İLE BELLİ OLDU

1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında atığını getirerek çekilişe katılmaya hak kazanan 9450 adet bilet arasında çeken İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, (06635) bilet numarasıyla ilk talihliyi belirledi. Akabinde sırasıyla Başkan Yardımcıları Cemal Kulein (08332) bilet numarasını, Yaşar Kutbay (03399) bileti, AR-GE Araştırma Geliştirme Müdürü Köksal Sarıcaoğlu (01467) numaralı bileti, İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü Müdürü Süleyman Tanrıseven (08194) bilet numarası ile ilk beş talihli belli oldu. Geri kalan 55 şanslı talihliyi ise Samsun 8.Noter Funda Altun belirledi. Kazanan talihliler biletleri ile 500 TL’lik ikramiyeyi , İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğüne gelerek aldılar.

ilk-9818.jpg


HALKIMIZA BU ALIŞKANLIĞI KAZANDIRACAĞIZ


Vatandaşlarımızın evlerinde ayrıştırdığı her 5 kg’lık atığı ilçemizde 25 farklı noktada duran ATOM otobüsümüze nakit karşılıklarını vererek aldıkları biletlerle o ay için noter eşliğinde kuralarla belirlenen her 50 kişiye 500 TL’lik alışveriş kartı uygulamasını devam edeceğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasında duyarlılık kazanması ve bu alışkanlığı hayatlarının rutini haline getirmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm halkımızdan kampanyalarımıza katılmalarını bekliyoruz" dedi.

ilk-9754.jpg

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.