1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meteorolojiden Samsun'un batı ilçelerine yağış uyarısı - samsun haber
Meteorolojiden Samsun'un batı ilçelerine yağış uyarısı - samsun haber

Meteorolojiden Samsun'un batı ilçelerine yağış uyarısı - samsun haber

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre Samsun'un batı kısımlarının sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor

A+A-

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, Samsun'da bugün havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, batı kısımlarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklarının uvvetli lodos ile birlikte artarak mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklenirken, rüzgarın güney ve güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-70, yer yer 50-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışların bu gece saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI


Rüzgarın güney ve güneybatılı (lodos) yönlerden, kuvvetli ve yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-70, yer yer 50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ UYARISI


Batı Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtınaya dönüşeceği ve Salı günü sabah saatlerinde (30.11.2021 - 06:00) etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, 22 derece.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.