1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Yılmaz'dan 19 Mayıs mesajı - samsun haber
Milletvekili Yılmaz'dan 19 Mayıs mesajı - samsun haber

Milletvekili Yılmaz'dan 19 Mayıs mesajı - samsun haber

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

"103. yılını büyük bir gurur ve onur ile kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkıp, ulusumuzun bağımsızlık yolunda kıvılcımlarını atmış, sonrasında bu kıvılcım büyüyerek yurdun dört bir tarafına yayılmıştır. Samsun’da başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, devletimizin varlığı ebedileşmiştir.

Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesidir. Bu nedenle 19 Mayıs’ın, Milli Mücadele’nin ruhunu herkesin çok iyi anlaması gerekmektedir. Türk milletinin kahramanlıklarını, fedakarlıklarını, söz konusu vatan olunca nasıl kenetlendiğini, bu önemli tarihlerde ve sonrasında yaşananlarda görmemiz mümkündür. Türk milleti büyük bir cesaret, kahramanlık örneği sergileyerek toprağını, bayrağını korumayı başarmış, dünyaya önemli bir ders vermiştir.

Bu kahramanlık destanında Samsun'da 19 Mayıs 1919 tarihi ile önemli bir yer almış, Milli Mücadele’nin ilk adımlarının öncülüğünü yapmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü ise gençlere armağan etmiştir. Güçlü Devletimizin ilelebet yaşaması ve daha da güçlenerek yükselişini sürdürmesi için emaneti devir alacak olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, emaneti alan gençlerimiz koruyacak ve daha da yüceltecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 103. yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlarım"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.