1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Atakum Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu Samsun'un En Başarılı Korosu Seçildi
Atakum Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu Samsun'un En Başarılı Korosu Seçildi

Atakum Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu Samsun'un En Başarılı Korosu Seçildi

Samsun'un en başarılı korosu seçilen Atakum Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu, önce Sinop'ta sonra da İstanbul'da şehrimizi temsil edecek.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkıları' projesi kapsamında kurulan komisyonda, Samsun'un en başarılı korosu Atakum Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu seçildi.

Türk müziği enstrümanları eğitimi kursları ve Türk müziği koro çalışmaları ile müzikseverlerin bu kurslara teşvik edilmesi planlanarak hayata geçirilen 'Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkıları' projesiyle Türkiye'de kapsamlı bir müzik hareketi başlatan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, illerdeki başarılı koroları belirlemeye devam ediyor. Proje kapsamında 2023 Ocak ayında tüm Türkiye'deki korolar, kurulan komisyonlar önünde konserlerini verdi. Verilen bu konserler sonucunda Samsun'un en başarılı korosu ise Şef Atakan Karadeniz yönetimindeki Atakum Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu oldu.

10c6cf4b-7f09-44fa-b892-9e9d93816df9.jpeg

Son dönemlerde başarılı konserleriyle de dikkatleri üzerine çeken Atakum Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu, ilk olarak 18 Şubat 2023 tarihinde Sinop'ta konser verecek. Atakum Halk Eğitim Merkezi Türk Müziği Korosu, bu konserin de ardından İstanbul'da 15 bin kişilik dev koronun olacağı stadyum konserinde sahne alacak.

498107ef-13cc-4360-9090-7fa7f544b23b.jpeg4948f0d7-93d6-4e7c-9ced-13073843a442.jpeg

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.