1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. OKURYAZAR BULUŞMALARININ KONUĞU İNANÇER OLDU
OKURYAZAR BULUŞMALARININ KONUĞU İNANÇER OLDU

OKURYAZAR BULUŞMALARININ KONUĞU İNANÇER OLDU

İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Okuryazar Buluşmalarının konuğu Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer olurken gösterilen büyük ilgi dikkat çekti.

A+A-

Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer’in konuk olduğu konferans ve imza günü büyük ilgi gördü. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un da katıldığı konferansa ayrıca Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekilli Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Hakan Ay, AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdi Küçükosman, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları ile birlikte birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ANNELERİMİZİN ADINI BİLMİYORUZ"

İslamiyet’i doğru öğrenmek ve anlamakta yaşanan sorunlara değinen İnançer; "Bil çağı dediğimiz bu çağda saniyeler içinde milyonlarca bilgiye ulaşabiliyoruz ama Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) annesinin ve zevcesinin ismini bilmiyoruz. Onlar biz müminlerin anneleri değil mi? Biz bunları bile gençlerimizden duyamazken aile yapımızı nasıl sorgulamayalım" şeklinde konuştu.

"KAVRAMLARI KARIŞTIRIYORUZ"

Allah ve Resulü ‘nü doğru anlayamadığımızdan birçok kavramı bir birine karıştırdığımızı belirten İnançer; "Allah'tan korkulmaz. Çünkü Allah korkunç değil güzeldir. Korku ile yaptığımız yorumlarda dinimizi tahrip ediyor. Bu tanımlarda cennet için vaat edilen Huri' nin bir cinsiyete sahip varlık olduğuna inanarak bunu topluma anlatan yazarlar bile var. Oysa Huri cinsiyetsiz bir varlıktır ve ahrette üreme yoktur. İşte bizlerin bu yanlışlardan arınarak doğruyu bulmamız ve anlatmamız şarttır" diye konuştu.

20180415154519_3r2a1402_659x600.jpg

Konferans sonrası açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Özellikle aile yaşantımıza İslami değerleri temel alarak ışık tutan değerli hocamız Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer’i İlkadım ’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisi sosyal yaşantımıza getirdiği bakış açısıyla ve okumaya teşvik etmesi ile gençlerimize önemli kazanımlar sağlıyor.” İfadelerini kullandı.

Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde gerçekleştirilen “Okuryazar Buluşmaları” programının sonuna doğru vatandaşların kitaplarını imzalayan Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer’e Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekilli Akif Çağatay Kılıç ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından tablo hediye edildi.

“Okuryazar Buluşmaları” programının ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekilli Akif Çağatay Kılıç eşliğinde, Ömer Tuğrul İnançer’i İslamiyet’ten bu yana Türk tarihinin önemini hiç yitirmemiş sanat dallarının genç nesillere aktarıldığı Türk-İslam Sanatları Merkezinde gezdirerek, hocaları ve öğrencileri ile birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

20180415165629_3r2a1517_800x533.jpg

20180415164812_3r2a1496_800x533.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.