1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Samsun'da tarihi ahşap cami yeniden hayat bulacak
Samsun'da tarihi ahşap cami yeniden hayat bulacak

Samsun'da tarihi ahşap cami yeniden hayat bulacak

SAMSUN HABER - Samsun'un Çarşamba İlçesi Ustacalı Köyü Kırıklar mevkisinde yer alan tarihi Ustacalı Ahşap Cami'nin restorasyon çalışmaları başladı

A+A-

SAMSUN  HABER - Samsun'un Çarşamba ilçesi Ustacalı Köyü Kırıklar mevkiinde tamamen ahşap kullanılarak imal edilen tarihi Ustacalı Camii, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek koruma altına alınıyor. 

ASLINA UYGUN YAPILACAK

Restorasyon çalışmalarıyla Ustacalı Ahşap Cami tavandan zemine, duvardaki süslemelerden çevre düzenlemesine kadar büyük bir titizlikle ele alındı. Aslına uygun bir şekilde restore edilecek olan cami tekrar ibadete açılacak. Mevcut yapı üzerindeki tüm detayların düşünülerek gerçekleştirildiği çalışmalar kapsamında cami üzerinde alaturka kiremit örtülü ahşap çatı uygulanacak. Taşıyıcılık özelliğini yitirmiş, deforme olmuş, çürümüş ahşap kirişler de aslına uygun olarak yenilenecek. Ayrıca restorasyon projesinde belirtilen kotta ve detayda ahşap döşeme kaplaması yapılacak. Ahşap döşeme ve ahşap taşıyıcı dikmeler, ahşap mahfil korkulukları ve çıtalı ahşap tavan kaplamasının aslına uygun olarak yenileneceği camide, kadınlar mahfiline çıkış merdiveni sökülerek aslına uygun ahşap merdiven çalışması gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.